Prestatieprijzen uitgereikt tijdens

KNAU nieuwjaarsreceptie

[10-01-2004 KNAU nieuwsbrief januari 2004]

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNAU op10 januari zijn de prestatieprijzen in de atletiekvoor het jaar 2003 uitgereikt. Kamiel Maase ontving de Herman van Leeuwen beker voor zijn verkiezing tot atleet van het jaar. Lornah Kiplagat,de atlete van het jaar, nam de KNAU beker ontvangst.

Erik Cadée en Marije Langen werden uitgeroepen tot talenten van 2003.De verkiezing van Kamiel Maase en Lornah Kiplagat tot atleet en atlete van het jaar was al op 04 januari bekend gemaakt. Bijna 1000 KNAU-leden maakten gebruik van de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op hun favoriet.

De verkiezing was opgezet in samenwerking met de redactie van het blad Atletiek Magazine. Talent van het jaar werd Erik Cadée. Hij ontving hiervoor de Albert Spree beker. Erik Cadée werd dit jaar Europees kampioen bij de junioren op het onderdeel discuswerpen en staat met zijn afstand van 54.05m

tweede op de Europese ranglijst bij de junioren (met de 2kgdiscus). Nederland heeft er weer groot talent bij op de werpnummers.