EK onder 23 dag drie: Cadée vijfde

[16-07-2005] - Erik Cadée is in de finale discuswerpen als vijfde geëindigd. Hij wierp de discus 59,45 meter. Voor het podium had hij verder dan zijn pr moeten werpen: 60,62 meter. Eelco Veldhuyzen had zich zijn finale 400 meter horden heel anders voorgesteld. Achter zijn naam kwam door een val op horde 10 DNF staan.

In de volgorde Youssef El Ralfioui, Daniel de Wild, Sjors Kampen en Robert Lathouwers stonden de Nederlandse 4 x 400 mannen klaar in de eerste halve finale. In 3.08,66 plaatsten zij zich voor de finale. Twee jaar geleden werden de Nederlanders vierde. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog.

De race verliep zeker niet vlekkeloos. Robbert Lathouwers kreeg als laatste het stokje maar werd gehinderd door de Franse loper die net klaar was. Hij gaf een flinke duw om door te kunnen lopen, waarna de gele vlaggen van de jury onmiddellijk omhoog gingen. De jury is op dit toernooi ontzettend streng.

In de finale-indeling die de organisatie onmiddellijk na afloop bekend maakte, stond Frankrijk in eerste instantie gewoon vermeld. Inmiddels zijn zij na een protest van de Nederlandse teamleiding gediskwalificeerd. Nederland kreeg in eerste instantie baan 7 toebedeeld maar kreeg na protest van de Nederlandse teamleiding de gunstigere baan 3.

Overige resultaten en verslagen van de internationale prestaties en natuurlijk interviews met de Nederlandse deelnemers vindt u in een uitgave van atletiek actueel in uw mailbox.
Voor meer informatie kijk op: http://www.erfurt2005.org