Erik Cadee: ‘Ik heb goud gewonnen bij de EJK dus waarom zou ik bij de senioren de lat lager leggen’ [Vimeo]

27 October 2009

 

Erik Cadée begint na een rustige opbouwperiode nu weer volop aan de training. De boomlange atleet heeft zijn vizier gericht op het EK in Barcelona. Afgelopen jaar kwam hij tot een aantal zeer mooie prestaties in de Verenigde Staten. Onvoldoende rust nadien zorgde er voor dat hij deze resultaten niet kon verzilveren tijdens het WK in Berlijn wegens een opgelopen blessure. Maar de Amerikaanse worpen gaven hem het vertrouwen dat hij op de goede weg zit en waren een belangrijke stimulans om onverminderd ambitieus door te gaan. ‘Ik heb goud gewonnen bij de EJK dus waarom zou ik bij de senioren de ambitie lager leggen.’

 

Bron: Losseveter.nl


Een trainingsdag van Erik Cadée op Papendal [Vimeo]

 

Erik Cadée is voorzichtig begonnen aan zijn training voor de winter. De discuswerper verblijft momenteel, net als Rutger Smith en Melissa Boekelman, vijf dagen per week op Papendal. Afgelopen week waren wij op Papendal en volgden wij twee trainingen van hem en maakte een aantal prachtige beelden. Dit resulteerde in het onderstaande filmpje. Een aanrader, al zeggen we het zelf! Komende week volgt nog een interview met de boomlange Brabander.

Bron: Losseveter.nl

Sedoc en Som willen in Hilversum nog één keer schitteren

8 september 2009

De Arena Games, de zevende en laatste SPAR Baancircuitwedstrijd van zomerseizoen 2009 wordt op zondagmiddag 13 september gehouden in Hilversum. Het is voor veel atleten de allerlaatste individuele topwedstrijd op Nederlandse bodem. Nog nooit kwamen zoveel Nederlandse atletiekhelden in actie bij de Arena Games.Discuswerper Erik Cadée moest zich afgelopen week afmelden voor de Arena Games; hij is geopereerd aan een acute blindedarmontsteking.

Bron: Atletiekunie.nl

TRACK MEETING BREDA: Kemkers en Blommerde pieken

29 augustus 2009

 

Tegelijkertijd waren de mannen aan het discuswerpen. Dit nummer werd zoals verwacht gewonnen door Erik Cadée. Niet met de afstand die hij in het voorseizoen wierp, maar met een wat magere 58,87 meter. ‘Mijn fout na het voorseizoen is dat ik toch weer veel te veel gedaan heb. Trainen, reizen en wedstrijden, het gaf me niet de rust die ik nodig had. Ik heb erg veel geleerd dit jaar en wil volgend jaar slimmer te werk gaan.

 

 

Bron: Atletiekunie.nl

Heisen, Sedoc, Wisse, Cadée, Vos en Martineau in actie in Breda

Op zaterdag 29 augustus 2009 is 110 meter hordeloper Gregory Sedoc dé smaakmaker van de Track Meeting Breda, de zesde van zeven wedstrijden van het Baancircuit van zomerseizoen 2009. Sedoc kwam dit seizoen tot 13.40 sec. op zijn specialiteit en is er op gebrand deze tijd (driehonderdste boven zijn persoonlijk record uit 2007) aan te scherpen. Sedoc miste afgelopen week op eveneens driehonderste een plek in definale bij de WK Atletiek Berlijn.

Naast Gregory Sedoc komen nog zes WK-gangers aan de start in Breda. Tienkamper Eugene Martineau neemt deel aan eht speerwerpen. Ingmar Vos gaat kogelstoten en discuswerpen, estafettelopers Maarten Heisen en Virgil Spier lopen een 100 meter en zevenkampster Yvonne Wisse doet mee bij het kogelstoten. Erik Cadée zal weer gaan discuswerpen. Vanuit de Nederlandse topselecties zijn voorts aanwezig:
• Melissa Boekelman (kogelstoten)
• Denise Kemkers (kogelstoten)
• Jamile Samuel (100 meter)
• Machteld Mulder (400 meter)
• Amanda Spiljard (100 meter horden en verspringen)
• Pelle Rietveld (polsstokhoogspringen en speerwerpen)

Bron: Losseveter.nl

Cadee negende in Tallinn, Harting wint opnieuw

26 augustus 2009

Discuswerper Erik Cadée is er nog niet in geslaagd zich te revancheren voor de uitschakeling in de kwalificatie van de wereldkampioenschappen in Berlijn. De Estlandse website www.team75plus.com meldt dat de Nederlandse kampioen met een afstand van 58,23 meter als negende eindigde bij wedstrijden in Tallinn.

Onder lastige omstandigheden (koel en windstil) maakte de Duitser Robert Harting duidelijk dat zijn verrassende wereldtitel geen toeval was. Ook op eigen terrein versloeg de Duitser opnieuw wereldranglijstaanvoerder Gerd Kanter, die met 64,95 meter vierde werd achter Harting (66,49), de Hongaar Kovago (65,38) en de Pool Malachowski (65,13).

Bron: Atletiekunie.nl

WK: donkere dag voor de Nederlanders

Na drie dagen zonder Nederlandse deelnemers kwamen er dinsdag vier op de baan in Berlijn: Susan Kuijken, Adriënne Herzog, Patrick van Luijk en Erik Cadee. Het WK werd voor geen van hen een groot succes.

Bron: NOSSTUDIOSPORT.NL


Erik Cadée: ‘Hiervoor ben ik niet naar Berlijn gekomen’

[Vimeo-interview met Cadée en zijn fans]

 

Erik Cadée heeft vandaag niet de voorronde bij het discuswerpen overleefd. De discuswerper kwam tot een afstand van 60.64m en was niet tevreden over zijn eigen optreden. ‘Het liep al niet bij de warming-up. Ik kwam niet in mijn ritme. Hiervoor ben ik natuurlijk niet naar Berlijn gekomen.’ Niet alleen een tegenvaller voor Cadée maar ook voor de grote schare fans die naar Berlijn zijn afgereisd. De groep ving Cadée na de wedstrijd op.

 

Bron: Losseveter.nl


WK Berlijn 2009

Erik Cadée had twee ongeldige pogingen en een worp van 60,64. Achteraf moest hij erkennen dat zijn voorbereiding niet ideaal was geweest door een lichte blessure.'Maar ik had wel verwacht dat ik 62 meter zou kunnen gooien om naar de finale te gaan', zo klonk het teleurgesteld. Een afstand van 62,29 was daarvoor nodig geweest.Nu eindigde hij als 19-de. De beste worp in de kwalificatie leverde de Duitser Robert Harting af, die in de vroege ochend tot 66,81 kwam.

 

Luister hier naar het commentaar van Erik Cadée.

Bron: Atletiekunie.nl


Discuswerper Cadée uitgeschakeld op WK atletiek

BERLIJN - Discuswerper Erik Cadée is er bij de wereldkampioenschappen in Berlijn niet in geslaagd de finale te halen. De 25-jarige Brabander kwam dinsdag in de kwalificatieronde tot een beste poging van 60,64 meter.

 

© ANP

Om in de finale te komen moest hij 64,50 meter werpen of tot de beste twaalf van het deelnemersveld behoren. Beide eisen waren te veel voor hem.

Cadée zette dit jaar in Amerika een persoonlijk record van 65,61 meter neer. Dat deed hij al in april. Vervolgens haalde hij dat niveau niet meer.

'Gewoon slecht'

''Gewoon slecht'', concludeerde Cadée na zijn korte optreden. De Brabander had een slechte warming-up en eerste poging. ''Toen heb ik me nog hersteld met een nette worp van 60,64 meter. Maar met een nette worp kom je er niet.''

Cadée, die uiteindelijk als negentiende van de dertig deelnemers eindigde, begreep dat hij een grote kans op een finaleplaats had laten liggen. Daarvoor had hij verder moeten komen dan 62,29 meter.

'Problematische aanloop'

''De aanloop naar de WK was al problematisch. De topvorm ontbrak, ook door kleine blessures. Maar de vorm was goed genoeg voor een afstand van 63 meter. Je hoefde hier niet ver te werpen om in de eindstrijd te komen. Slecht dus.''

Bron: NU.NL


Discuswerper Cadée uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Discuswerper Erik Cadée is er bij de wereldkampioenschappen in Berlijn niet in geslaagd de finale te halen. De 25-jarige Brabander kwam dinsdag in de kwalificatieronde tot een beste poging van 60,64 meter.

 

Om in de finale te komen moest hij 64,50 meter werpen of tot de beste twaalf van het deelnemersveld behoren. Beide eisen waren te veel voor hem.

 

Cadée zette dit jaar in Amerika een persoonlijk record van 65,61 meter neer. Dat deed hij al in april. Vervolgens haalde hij dat niveau niet meer.

 

Bron: Ziggo.nl


Erik Cadée: ‘Het draait hier om de klassering en ik hoop de finale te halen’ [Vimeo]

 

Erik Cadée komt morgen in actie in Berlijn. De discuswerper begon goed aan het seizoen met een aantal mooie worpen in Amerika. Iets later in het seizoen kreeg de atleet te kampen met een kleine spierscheuring in zijn bovenbeen. Maar hij heeft goed gerust en de trainingen gaan de laatste tijd goed. Cadée gaat dan ook voor een finaleplaats. ‘Als ik in de buurt van mijn pr kom ben ik tevreden maar het gaat uiteindelijk om de klassering.’ We spraken Cadée vorige week op Papendal. (Foto: Karel Delvoye)

 

Bron: Losseveter.nl


Veel belangstelling voor presentatie WK-ploeg

5 augustus 2009

Onder grote belangstelling van de media presenteerde de Atletiekunie woensdag de ploeg voor de WK in Berlijn. Veertien van de vijftien atleten waren aanwezig; alleen Adrienne Herzog ontbrak wegens verblijf op haar trainingslocatie in Madrid.
Technisch directeur Peter Verlooy toonde zich verheugd dat de ploeg vijf debutanten telt. Hij stelde wel dat er dit keer niet in medaillekandidaten, maar in finalisten gerekend moet worden. 'We moeten roeien met de riemen die we hebben, ook vanwege de blessures van enkele toppers', aldus Verlooy.


Veertien van de vijftien atleten van het Dutch Athletics Team (Virgil Spier staat achter Gregory Sedoc, Adrienne Herzog ontbreekt)
Foto: Eric Roeske

Bron: Atletiekunie


 

 


Erik Cadée zegt af voor SPAR NK Atletiek

28 juli 2009

Erik Cadée heeft zich afgemeld voor de SPAR NK Atletiek. De discuswerper die zich dit voorjaar als eerste Nederlandse atleet kwalificeerde voor de WK Atletiek kampt met een spierblessure. Topsportarts Peter Vergouwen constateerde een 'fractieletsel spierpeesovergang adductor magnus rechts'. Cadée lichtte naar aanleiding van Vergouwen's contatering toe: "Om bijtijds hersteld te zijn voor deelname aan de WK Atletiek kan ik, met pijn in mijn hart, nu beter afmelden voor komend weekend. Heel jammer, maar ik wil graag goed presteren in Berlijn."
Ranglijstaanvoerder Cadée wierp op 28 april 2009 de discus al naar 65.61 meter. Ook in de vereiste limietperiode (vanaf 1 mei 2009) wierp hij diverse keren de discus voorbij de WK-limiet van 62.60 meter.

Bron: Atletiekunie


 

 

 

 

 

  
 

Bergen (Nor): Nederland mist ternauwernood promotie Super League

21 juni 2009

Discuswerpen mannen met Erik Cadée: 57.67 meter (7 punten)
Erik Cadée heeft de laatste vier bij het discuswerpen niet gehaald. Hij wierp de schijf in zijn derde poging naar 57,67 meter, en werd daarmee zesde. Hij bleef ermee ver beneden zijn discusworpen de laatste maanden. Het gehele discusveld wierp (vanwege de wind) overigens een stuk minder ver. Cadée: "Ik baal hier enorm van. Ik weet dat ik moe ben, maar dit is echt matig. En dan precies in deze teamwedstrijd."

 

RANK

COUNTRY

POINTS1.

 

BELARUS

 332 2.

 

FINLAND

 289 3.

 

NORWAY

 279 4.

 

NETHERLANDS

 274 5.

 

BELGIUM

 269.5 6.

 

TURKEY

 266.5 7.

 

ROMANIA

 262.5 8.

 

HUNGARY

 260 9.

 

SLOVENIA

 254.5 10.

 

ESTONIA

 223 11.

 

SWITZERLAND

 203 12.

 

SERBIA

 191 

Bron: Atletiekunie.nl


Het Dutch Athletics Team in Bergen aan Zee, Noorwegen

19 juni 2009

Erik Cadée (discuswerpen in Bergen en Berlijn)
Cadée was de allereerste die zich - op trainingsstage in Californië - plaatste voor de WK Atletiek. Hij verbeterde zich keer op keer (tot 65,61 meter) en heeft al aan vijftien (veelal internationale top)wedstrijden meegedaan.
1. Doel in Bergen: "Ik heb afgelopen tijd hard doorgetraind, aan heel veel wedstrijden meegedaan en erg veel gereisd. Daardoor ben ik best wel moe. Ik denk hier 61-62 meter te werpen, en alles wat verder is is mooi meegenomen." Met mijn pr sta ik derde op de deelnemerslijst, achter Gerd Kanter en Zoltan Kovago. Daarachter staan er veel met 61 tot 63 meter, dus is het een goed veld."
2. Nieuwe regelgeving: "Na 2 pogingen mogen de beste zes van de twaalf door. Na de derde poging nog maar vier naar de afsluitende vierde ronde. Ze leggen dan alle andere wedstrijden stil, wel bijzonder dus. Voor mindere atleten moet het niet leuk zijn dat je maar twee pogingen krijgt. Aan de andere kant kijk ik nu wel uit naar die races over 3000 en 5000 meter."
3. Het teamkampioenschap: "Ik doe hier pas voor de tweede keer mee, meestal is Rutger de uitgekozen man. Ik vind het leuk om met het team op pad te gaan, heel veel mensen ken ik overigens helemaal niet."
4. De weg naar Berlijn: "In de Verenigde Staten heb ik mij vroeg gekwalificeerd. Dit wordt mijn zestiende wedstrijd al! Ik kan overal starten en heb inmiddels veel ervaring opgedaan door telkens te werpen tegen de wereldtop. Op 26 juni ga ik naar Bottrop (Dui), de dag erna naar Uden, op 4 juli naar Madrid, de twaalfde naar Eindhoven en dan de NK."
5. Doel in Berlijn: "Ik wil de finale halen (12 atleten) en dan het liefst de top 8 halen. Nu sta ik tiende op de wereldranglijst. Ik was vorige week in Berlijn en het is een machtig mooi stadion. Toen waren er al 64.000 enthousiaste toeschouwers, dus de WK wordt een groot feest."

Bron: Atletiekunie.nl


Erik Cadée achtste bij Golden League Berlijn

Erik Cadée is vanmiddag bij de eerste Golden League-wedstrijd van het seizoen als achtste geëindigd. De 25-jarige Brabander, al zeker van deelname aan de WK atletiek, wierp de discus in Berlijn naar een afstand van 61,89 meter. Dat was bijna vier meter onder zijn persoonlijk record, dat hij eerder dit jaar op 65,61 meter bracht.

Bron: Losseveter.nl


Cadée achtste in Berlijn.

14 juni 2009

Erik Cadée is als achtste geëindigd bij de Golden League in Berlijn. De atleet van Prins Hendrik kwam tot een afstand van 61,89 meter. Winnaar bij Istaf in het stadion van de WK van augustus was de Est Gerd Kanter met 67,88.

Bron: Atletiekunie


Cadée zesde in Bydgoszcs

 

Erik Cadée is gisteravond zesde geworden in het Poolse Bydgoszcs.

Cadée kwam bij het discuswerpen tot een afstand van 61m16. De wedstrijd werd gewonnen door Gerd Kanter met 66m20.  (Foto: Chris Zuiderwijk)

Uitslagen Mannen

Discus
1 Gerd Kanter EST 66.20
2 Piotr Malachowski POL 66.02
3 Robert Harting GER 64.62
4 Zoltán Kõvágó HUN 64.11
5 Bogdan Pishchalnikov RUS 64.04
6 Erik Cadée NED 61.16
7 Märt Israel EST 61.06
9 Robert Urbanek POL 59.48
10 Angus McInroy GBR 51.72

Bron: Losseveter.nl


Cadée naar Golden League Berlijn

8 juni 2009Discuswerper Erik Cadée, net als Sedoc al gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen Berlijn, heeft een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de Golden League Berlijn, op zondag 14 juni aanstaande. Hetzelfde Olympiastadion te Berlijn is van 15-23 augustus het strijdtoneel van de WK.

 

Bron: Atletiekunie


Erik Cadée treedt uit voetsporen Rutger Smith

 

 

 Net nu tweevoudig Gouden Spike winnaar Rutger Smith zijn seizoen bedreigd ziet worden door een hardnekkige rugblessure, beleeft zijn trainingsmaatje Erik Cadée zijn internationale doorbraak. Na enkele jaren de discus rond de 61-62 meter geworpen te hebben, heeft de atleet van bondscoach Gert Damkat met worpen van 64 en 65 meter niet alleen de WK limiet al op zak, maar ook zicht op meer. In Berlijn behoort een finaleplaats tot de mogelijkheden. In de aanloop naar de wereldkampioenschappen werpt Cadée de discus bij de ASICS Gouden Spike.

Bron: Goudenspike.nl


Erik Cadée doet geslaagde test voor het WK

 

Acht maanden geleden overwoog Erik Cadée nog met topsport te stoppen, omdat hij vond dat hij te weinig progressie had gemaakt. De Brabantse discuswerper kondigde toen aan dat dit seizoen het jaar van de waarheid zou worden. In Hulst bevestigde Cadée waarom hij al zeker is van afvaardiging naar het WK, dat in augustus in Berlijn wordt gehouden. Foto: Chris Zuiderwijk

Cadée heeft de smaak weer helemaal te pakken en verkeert al geruime tijd in uitstekende vorm. De 25-jarige atleet uit Den Bosch behoort dit jaar tot de beste tien discuswerpers ter wereld en was tijdens het Pinkstergala in Hulst de absolute publiekstrekker. Met vier worpen boven zestig meter voldeed de Brabander aan de verwachtingen. Het verschil met de nummer twee was opzienbarend: elf meter. Zijn prestatie leidde tot een nieuw baanrecord en de daarbij behorende geldprijs van vijftig euro. “Het zou mooi zijn als dat baanrecord een tijdje blijft staan.”

Erik Cadée had eveneens ingeschreven voor het kogelstoten, maar zag daar door een lichte blessure aan zijn hand wijselijk van af. “at is ook niet echt mijn onderdeel. Ik ben naar hier gekomen om lekker te werpen”, vertelde hij. “Ik heb de afgelopen weken heel veel getraind”, keek hij terug op een cruciale periode. Tijdens een trainingsstage in Amerika verbeterde Cadée zijn persoonlijk record (64,42 meter, correctie 65,61m), waarmee hij verzekerd was van uitzending naar het wereldkampioenschap in Duitsland. “Dat geeft zóveel rust”, bekende hij. “Ik heb geen last van stress en kan trainen met het idee dat ik niet per se nog aan een limiet moet voldoen. Ik ben naar hier gekomen om te kijken hoe het lichaam zou reageren op de trainingen in Amerika. Dan is 62.98 meter (zijn winnende poging) gewoon goed. Zeker gezien het feit dat de wind niet echt optimaal stond. De wind kwam van links voor. Dat is niet echt de juiste richting.”

Bron: Losseveter.nl en Lees verder in PZC

 


Erik Cadée doet geslaagde test voor het WK

door Peter van Kouteren. dinsdag 02 juni 2009 | 08:26 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 juni 2009 | 08:33

HULST - Acht maanden geleden overwoog Erik Cadée nog met topsport te stoppen, omdat hij vond dat hij te weinig progressie had gemaakt.

De Brabantse discuswerper kondigde toen aan dat dit seizoen het jaar van de waarheid zou worden. In Hulst bevestigde Cadée waarom hij al zeker is van afvaardiging naar het WK, dat in augustus in Berlijn wordt gehouden.

Cadée heeft de smaak weer helemaal te pakken en verkeert al geruime tijd in uitstekende vorm. De 25-jarige atleet uit Den Bosch behoort dit jaar tot de beste tien discuswerpers ter wereld en was tijdens het Pinkstergala in Hulst de absolute publiekstrekker.

Met vier worpen boven zestig meter voldeed de Brabander aan de verwachtingen. Het verschil met de nummer twee was opzienbarend: elf meter. Zijn prestatie leidde tot een nieuw baanrecord en de daarbij behorende geldprijs van vijftig euro. "Het zou mooi zijn als dat baanrecord een tijdje blijft staan."

Erik Cadée had eveneens ingeschreven voor het kogelstoten, maar zag daar door een lichte blessure aan zijn hand wijselijk van af. "at is ook niet echt mijn onderdeel. Ik ben naar hier gekomen om lekker te werpen", vertelde hij. "Ik heb de afgelopen weken heel veel getraind", keek hij terug op een cruciale periode. Tijdens een trainingsstage in Amerika verbeterde Cadée zijn persoonlijk record (64,42 meter, correctie 65,61m), waarmee hij verzekerd was van uitzending naar het wereldkampioenschap in Duitsland. "Dat geeft zóveel rust", bekende hij. "Ik heb geen last van stress en kan trainen met het idee dat ik niet per se nog aan een limiet moet voldoen. Ik ben naar hier gekomen om te kijken hoe het lichaam zou reageren op de trainingen in Amerika. Dan is 62.98 meter (zijn winnende poging) gewoon goed. Zeker gezien het feit dat de wind niet echt optimaal stond. De wind kwam van links voor. Dat is niet echt de juiste richting."

De atleet van Prins Hendrik uit Vught mikt tijdens het WK op een finaleplaats. De eerste drie worpen in Berlijn worden cruciaal, beseft hij. "Je moet door de kwalificatie heen zien te raken. De beste twaalf gaan naar de finale, maar ik wil bij de beste acht horen. Dat moet mogelijk zijn. In Amerika was ik in vorm. Het was ook mijn bedoeling om heel vroeg in het seizoen te pieken, maar het ging toen gewoon allemaal heel soepel. Ik heb er echt niet veel moeite voor moeten doen. Ik ben ook vooral tevreden over hoe constant ik toen wierp."

De Brabander, die zich ruim twee jaar geleden ten koste van zijn studie volledig op atletiek toelegde, werkt op Papendal met tien tot elf trainingen per week naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Cadée, nuchter en realist, durft ook te dromen. "Als junior ben ik Europees kampioen geworden. Ik heb tweeënhalf jaar geleden niet voor niks voor gekozen om fulltime atleet te worden. Mijn ultieme doel is een medaille halen. Daar wil ik voor gaan."

Opvallende prestaties waren er tijdens het Pinkstergala volop. Johan van de Berg van Ilion uit Zoetermeer sprong als enige twee keer iets meer dan zeven meter ver. De Belg Wim Blondeel schreef het kogelstoten op zijn naam. De 3000 meter werd gedomineerd door Zuid-Afrikaanse atleten. Etienne Plaatjies won, voor zijn ploeggenoot Lioyd Bosman. Luc Schout werd derde, Rik van Laarhoven achtste. De Belgische Elke Bogemans won zowel de 100 als 200 meter. Dat gold ook voor de Rotterdammer Steven de Jesus. Alex Zwolle (AV'56) leverde als A-junior op de 800 meter in 1.56.20 een verdienstelijke prestatie.

Bron: PCZ


Pinksterwedstrijden Hulst: Hoos, Bourguignonen Looije erbij


Foto: Chris Zuiderwijk

Het aftellen is begonnen. Op tweede Pinksterdag staat Hulst weer in het teken van de Internationale Pinksterwedstrijden. Het deelnemersveld ziet er veelbelovend uit en de totale prijzenpot is verhoogd naar 5000 euro. Enkele nieuwe aanwinsten zijn Laurien Hoos, Rudy Bourguignon, Laurens Looije en Sebastien Schletterer. Ook de Zeeuwse atleten hebben zich de voorbije weken nog ingeschreven. Een laatste voorbeschouwing van de grootste baanwedstrijd in Zeeland.

Bij het kogelstoten was de komst van Erik Cadée en Wim Blondeel al bekend. Patrick Groot en Rene van der Donk zijn aan het deelnemersveld toegevoegd. Groot stootte vorige week in Vught een nieuw PR: 18.21m. Met vier man boven de 18m moet Wim Blondeel vrezen voor zijn baanrecord van 17.81m.

Bij het Discuswerpen bestaat de top vier uit: Erik Cadée (65.61m), Mike van der Bilt (60.88m), Wim Blondeel (55.29m) en Kris Coene (55.23m). Bij het Speerwerpen mannen ligt het veld heel dicht bij elkaar. Maar liefst elf man met een PR boven de 60m staan ingeschreven. Onder hen enkele nieuwe aanmeldingen: Vincent van den Bosch (B) (65.80m) en Lars Timmerman (65.26m).

Met verspringen als nieuw onderdeel is het totale prijzengeld verhoogd naar exact 5000 euro.

Voor alle info en een complete lijst van de voorinschrijvingen: www.pinksterwedstrijden.nl

Bron: Losseveter.nl

 


Vught: Erik Cadée wint discuswerpen

 

Thomas Kortbeek nam gisteravond deel aan twee onderdelen bij de Harry Schulting Games. De atleet uit Vught noteerde 22″71 op de 200m en was daarmee het snelst van allemaal. Op zijn specialiteit, de 400mh, kwam hij tot een tijd van 51.09 sec en won. Geen tijd onder de 50 seconden, maar wel een forse verbetering vergeleken met vier dagen eerder, in Zwolle, waar Kortbeek 53.21 noteerde.

Hij voelde zich niet helemaal optimaal, maar stelde de winst donderdagavond wel veilig. Erik Cadée won bij de Harry Schulting Games in Vught het discuswerpen met 62,96 meter, maar bleef daarmee ver verwijderd van zijn persoonlijke record dat hij eind april tijdens een trainingsstage in de Verenigde Staten op 65,61 meter bracht. De 25-jarige Cadée ging in Amerika diverse keren over de limiet (62,60) voor de WK later dit jaar in Berlijn heen.

Bron: Losseveter.nl

 


Cadée voor thuispubliek over de 62 meter

22 mei 2009

Eric Cadée blijft goed werpen. Bij de Harry Schulting Games in Vught kwam de discuswerper donderdag tot een afstand van 62,69m.

Bron: Aletiekunie


De keuze van Cadée was oké,

door Esther Voesenek. woensdag 20 mei 2009 | 02:50 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 20 mei 2009 | 12:25

 

Natuurlijk is het WK atletiek Het Grote Doel van Erik Cadée dit jaar, maar dat wil echt niet zeggen dat de Bosschenaar de Harry Schulting Games morgenavond laat schieten. foto Chris van Cromvoirt

DEN BOSCH - Het gebeurt hem een paar keer dat hij midden in een zin stilvalt – geen idee meer waar hij nou eigenlijk heen wil met zijn verhaal. "Sorry", zegt Erik Cadée (25), "soms kan ik in één keer een black-out hebben.

Ik ben nog niet helemaal honderd procent." Nogal wiedes. Zijn bioritme is nog op de klok in Californië afgestemd.

De Bossche discuswerper is koud terug in het land na een maand trainen en gooien om het echie aan de Amerikaanse westkust. Sinds zaterdagmiddag, maar daags erop stond-ie alweer in Zwolle voor een competitiewedstrijdje met de ploeg van Prins Hendrik. Cafeïnepilletje erin – ja, dat mag – en hoppa, de discus lag weer 64.04 meter verder. "Daar was ik misschien nog wel blijer mee dan die worp van 65,61 meter in Amerika." Want anders was het gezeur geheid gekomen. 'Ja, jij kan het alleen maar daar...' In de luwte, lekker windje erbij.


Bij zijn tweede wedstrijd in de Verenigde Staten was het al raak (de WK-limiet!) en Cadée blééf er maar 64'ers uitpersen. Gaandeweg haast schouderophalend – gek toch hoe vlug dat went. Weg was dat katterige gevoel van vorig baanseizoen, toen de Bosschenaar maar niet aan de olympische kwalificatie-eis kwam, laat staan zijn persoonlijk record tot dan toe (62,68). Niet zo verwonderlijk na twee keelontstekingen op rij. Eigen schuld, concludeert Cadée nu. Hij was een tikkie te geforceerd bezig geweest en dat begon eigenlijk al tijdens de voorbereiding op het seizoen dat in Peking moest eindigen. "De krachttrainingen lukten op een gegeven moment alleen nog maar met cafeïne en oordoppen met muziek in. Het is natuurlijk niet normaal dat je zo'n prikkel nodig hebt. Ik was mentaal te diep gegaan, wilde zó graag voor mezelf bewijzen dat ik de juiste keuze had gemaakt. Dan maak je jezelf gek in je hoofd."


Hij had z'n studie fysiotherapie eraan gegeven. Trok in op Papendal. Werd fulltime atleet. Kwam rood te staan bij de IB-groep en zijn ouders. Om hem heen tikken ze wel eens op het voorhoofd. Of-ie wel goed wijs is? Denk toch aan je toekomst man! Bullshit, vindt Cadée en de vorm die hij de afgelopen weken hervond steunt hem eindelijk in die gedachte. "Iemand die een eigen bedrijf opstart neemt óók een risico. Ik geloof erin dat ik goed kan worden in discuswerpen en daarmee in m'n levensonderhoud kan voorzien. Iemand met een eigen bedrijf gelooft ook in zijn product. Het is een vorm van investering, alleen is het maatschappelijk nog niet zo geaccepteerd om voor topsport te kiezen, zeker in Nederland niet. Maar ik beland echt niet in de goot of zo als het uiteindelijk niet lukt. Ik kan altíjd nog studeren, altíjd nog een baantje nemen." Op z'n vierendertigste of zo. Nu niet, nog niet. Hij begint net!


Cadée was ooit (in 2003) Europees juniorenkampioen en in 2001 de nummer twee bij de Europese Jeugd Olympische Dagen, en dan kun je wat hoor. Maar eenmaal senior is het weer gewoon achteraan sluiten geblazen. Eerst massa winnen, dan pas weer wedstrijdjes. "Ik heb echt een dip gehad. Niet dat ik er al ben of zo, maar ik ben nu eindelijk op de goede weg. Het gevoel bij het werpen klopt weer – want dat is het, een gevoelsnummer. Kracht en souplesse moeten op het juiste moment samenkomen." En dan volgen de afstanden automatisch. Vierenzestigmeters en meer, waarmee Cadée op de wereldranglijst van dit seizoen zomaar achtste staat. Dus mag hij ambiëren wat hij voor het WK ambieert: op 19 augustus in de discusfinale staan, weggelegd voor de beste twaalf in Berlijn. Stiekem mikt hij zelfs op de top acht.


Morgen eerst maar eens de Harry Schulting Games, op zijn thuisbaan in Vught. En zaterdag de CAA Super Grand Prix in Rabat, voor dertigduizend joelende Marokkanen. Er zijn er die hem aanraden dat soort wedstrijden te skippen, zich te sparen voor dat ene grote doel deze zomer. "Onzin!" Hij wil júist de confrontatie aangaan. Sparren met de gearriveerde gasten. " Zodat ik me daar steeds gemakkelijker bij voel, niet meer zo tegen ze opkijk als ik straks met ze op het WK sta." Want ja, dat deed Cadée nog niet eens zo gek lang geleden. En zie hem nu eens. Eindelijk ook een grote meneer.
 

Bron: Brabantsdagblad


Topprestaties 18 mei 2009

EERSTE DIVISIE, Zwolle (poule 2)

De beste prestatie van de dag gaat echter naar Erik Cadée. De 25-jarige discuswerper toonde namelijk op de meest overtuigende manier aan dat 64 meter zijn basisniveau is. Cadée arriveerde pas zaterdag van een lange stage in Amerika en kwam ondanks de vermoeienis en jetlag tot 64,04 meter.

Bron: Atletiekunie


Nieuws

Lycurgus en Attila met één been in eredivisie

De beste prestaties van de wedstrijd werden geleverd vanuit de discuskooi. Erik Cadée (PH) legde de schijf na een vlucht van 64.04 meter op de zoden, terwijl Monique Jansen (Altis) bij de vrouwen een afstand van 57.00 meter op liet meten. Met deze worp van Cadée kan het baanrecord van Erik de Bruin (63.80 meter, 1985) uit de analen geschrapt worden.

Bron: AVPEC


Cadée op dreef bij competitie 1e divisie

Zwolle, 17 mei 2009: Met een worp van boven de 64m, bewees Erik Cadée weer eens in uitstekend vorm te zijn. De net in Nederland gearriveerde discuswerper leek geen last van jetlag te hebben en won zijn onderdeel met een voorsprong van 16m op de nummer twee.

 


De Dikke: 16.78m kogelstoten uit stand.

kogelstoten - Erik Cadée 16.78m (2e)
discus - Erik Cadée 64.04 (1e)

Bron: www.ph.nl


Competitiewedstrijd 1e divisie in Zwolle


14-05-2009 (Pieter) - Zondag 17 mei hebben we in Zwolle weer de eer een competitiewedstrijd van de 1e divisie te organiseren. Dit zijn altijd bloedstollende en hoogstaande wedstrijden met een prachtige ontknoping in estafettes.

Voor publiek een echte aanrader omdat er meerdere nationale toppers act de presence zullen geven! Zo staat discuswerper Erik Cadée op de startlijst van Prins Hendrik. Onlangs wist hij zich met een worp van 65.61 meter te plaatsen voor de Wereld Kampioenschappen in Berlijn. Op de 400 meter horden zet Prins Hendrik nog een troef in: Thomas Kortbeek. Gert-Jan Liefers (av'34) is voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de atletiekbaan te bewonderen. Hij start op de 1500 meter. Meerkamper Eelco Sintnicolaas meldt zich voor dezelfde vereniging op het onderdeel verspringen. Ilion mikt met hoogspringer Jan-Peter Larsen op de volle pond van 13 punten. En op de 100 meter heeft Cleytoneus ijzers in het vuur met Maarten Heisen.
Bij de vrouwen zijn de werpnummers sterk bezet. Denise Kemkers start voor Hera bij het kogelstoten. In de discusring zal Monique Jansen een gooi doen naar de WK-limiet (60 meter). En op de loopnummers verschijnen de nationale toppers, Yvonne Hak (Hera) en Miranda Boonstra (Nijmegen) aan de start.

Voor de mannen van PEC 1910 is het alle hens aan dek. Op dit moment staat de ploeg op de achtste plaats en na drie wedstrijden is dat de eerste plek voor de degradatiepoule. Ilion (5), AV'34 (6) en Prins Hendrik (9) lijken zich flink versterkt te hebben ten opzichte van het eerste bedrijf. Ander gevaar schuilt in het feit, dat eredivisionist Phanos bij de derde wedstrijd alle toppers in mag zetten in de eerste divisie. Die ploeg kan zich in Zwolle dus puntenverlies permiteren.


Zondag wordt er om 11:00 uur afgetrapt met het kogelslingeren. Rond 12 uur barst de wedstrijd los met de andere onderdelen; de wedstrijd staat open voor alle atletiekminnend publiek.

Het chronoloog vind je in de bijlage. In de andere bijlage is een bewerking van de landelijke stand te vinden. Na zondag zal dit bestand z.s.m. bijgewerkt worden.

Bron: AVPEC


Cadée sluit stage af met derde plaats en kogelstootrecord

13 mei 2009

Discuswerper Erik Cadée is dinsdag bij wedstrijden in het Amerikaanse La Jolla als derde geëindigd. Met vier worpen van 63,99 meter of verder scoorde de 25-jarige atleet van Prins Hendrik de sterkste serie uit zijn carrière. De beste geldige poging landde in de vierde ronde op 64,75 meter. Dat was 17 centimeter minder dan de Egyptenaar Omar El-Ghazaly (nummer zes van de WK in 2007). Gerd Kanter (Est) was opnieuw de ongenaakbare winnaar met 69,47 meter. Volgens de fanwebsiteteam75plus.com heeft de Est nu een gemiddelde van 70,01 meter over zijn beste dertig resultaten.

Voor Cadée geven de laatste twee wedstrijden na zijn persoonlijk record van 65,61 meter (op 28 april) aanleiding tot gemengde gevoelens. Enerzijds lijkt 64 meter zijn basisniveau, maar de uitschieter was ook nu weer net ('teen op de rand') ongeldig.

Bij terugkomst uit Amerika heeft Cadée alweer de nodige wedstrijden op zijn schema, waaronder komend weekeinde de competitieve voor Prins Hendrik, gevolgd door onder meer de Harry Schulting Games op zijn thuisbaan en de Gouden Spike in Leiden.

En passant onderstreepte Cadée in La Jolla overigens nogmaals zijn kracht. Bij het kogelstoten won hij ruimschoots een weddenschap met de Estse werper Mart Israël. Uit stand kwam hij tot een afstand van maar liefst 17,70 meter. Dat was een persoonlijk outdoorrecord (en vijftiende Nederlander ooit), maar in de hal kwam de werper afgelopen winter dan ook al tot 18,99 meter.

Bron: Atletiekunie


 

Erik Cadée 64.75 video.


 

Videos and results from WRC at UCSD in La Jolla.
Results
 

 

M Discus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Athlete

 

1

2

3

4

5

6

Result

1

Gerd Kanter

EST

x

67,53

x

69,35

x

69,47

69,47

2

Omar El-Ghazaly

EGY

64,92

62,47

64,39

x

x

61,12

64,92

3

Erik Cadee

NED

64,68

x

x

64,75

63,99

64,71

64,75

4

Niklas Arrhenius

SWE

x

59,76

x

61,44

x

63,27

63,27

5

Märt Israel

EST

59,66

60,96

61,57

59,97

62,79

60,24

62,79

6

Greg Garza

USA

56,5

x

54,48

58,45

56,45

x

58,45

 

M Shot put

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Athlete

 

1

2

3

4

5

6

Result

1

Kim Christensen

DEN

19,37

19,44

x

x

x

x

19,44

2

Nick Petersen

DEN

17,61

17,73

18,01

17,95

17,78

18,12

17,95

3

Erik Cadee

NED

16,58

17,70

x

x

x

17,62

17,70

4

Märt Israel

EST

16,45

16,47

16,25

16,37

16,59

16,64

16,64

5

Nick Morilla

USA

x

15,66

15,64

x

15,15

x

15,66

 

W Discus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Athlete

 

1

2

3

4

5

6

Result

1

Becky Breich

USA

56,79

59,94

59,13

57,49

x

x

59,94

2

Navdeep Dhaliwal

GBR

48,10

48,29

47,71

47,96

47,17

48,51

48,51

3

Sarah Hendy

USA

46,58

x

44,38

x

45,55

44,48

46,58


Erik Cadée 64.75

Bron: Team75plus


Cadée moet Zeeuwse atleten naar Hulst trekken

door Roeland van Vliet. zaterdag 09 mei 2009 | 08:49 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 09 mei 2009 | 10:01

 

Erik Cadée heeft zich al geplaatst voor het wereldkampioenschap in Berlijn. Tijdens de Pinksterwedstrijden in Hulst zal hij zich warmdraaien. foto Olaf Kraak/ANP

HULST - Erik Cadée is geen bekende atleet. Toch staat de discuswerper uit Den Bosch momenteel vijfde op de mondiale ranking.

En Jan van Laarhoven is maar wat blij dat hij hem gestrikt heeft voor de Pinksterwedstrijden van zondag 1 juni. "Hoe vaak komt het nou voor dat een wereldtopper in actie komt op onze baan?"

Iedereen kent kogelstoter en discuswerper Rutger Smith. Hij nam twee keer deel aan de Olympische Spelen en pakte medailles op grote toernooien. De 25-jarige Erik Cadée, die ook beide technische onderdelen beoefent, kruipt dit jaar uit zijn schaduw. De Brabander is al enige weken op tournee door de Verenigde Staten en slingerde de discus daar verschillende keren verder dan 62 meter 60. Dat is de limiet voor het wereldkampioenschap, dat in de zomer in Berlijn wordt gehouden. Zijn persoonlijk record staat sinds twee weken op 65 meter 61.

Cadée, die twee jaar geleden debuteerde op het WK, was in 2007 en 2008 ook al present op de Pinksterwedstrijden van RKHAV. "Maar in die jaren was het makkelijker hem te krijgen", vertelt Van Laarhoven. "Hoe beter hij wordt, hoe moeilijker het voor ons is om hem naar Hulst te halen."

Het baanrecord in Hulst staat al op naam van de Brabander: 59 meter 15. Dat gaat er op 1 juni welhaast zeker aan. Van Laarhoven: "Voor het publiek moet dit toch ook mooi zijn. De mensen kunnen gratis - we heffen nooit toegang - een wereldtopper aan het werk zien."

Van Laarhoven hoopt dat de deelname van Cadée en andere nationale toppers ook aantrekkingskracht heeft op de Zeeuwse atleten. "De Zeeuwse baanatletiek staat niet op een al te hoog niveau. De Zeeuwse atleten zouden de kans moeten aangrijpen om in hun eigen provincie de strijd aan te gaan met die grote atleten. Ze kunnen zich aan die mensen optrekken."

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen heeft al wel een aantal atleten zich ingeschreven. Boven de Westerschelde is de animo nog gering. "Ze hebben gelukkig nog even", zegt de organisator van de Pinksterwedstrijden.

Bron: PZC


Erik Cadée publiekstrekker bij Pinksterwedstrijden

vrijdag 08 mei 2009 | 09:41 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 08 mei 2009 | 09:42

HULST - Atletiekvereniging RKHAV uit Hulst is erin geslaagd discuswerper Erik Cadée te strikken voor de Pinksterwedstrijden van 1 juni.

De Brabander noteerde recent een persoonlijk record met 65 meter 61 en haalde daarmee de limiet voor het wereldkampioenschap, later dit jaar in Berlijn. Op de mondiale ranglijst staat hij momenteel vijfde.

Cadée, die ook bij het kogelstoten in actie zal komen, deed twee keer eerder mee in Hulst. Hij heeft er het baanrecord staan met 59 meter 15.

Bron: PZC


Cadée sipt zelfs al om 64-meterworp

donderdag 07 mei 2009 | 02:48 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 07 mei 2009 | 15:53

CHULA VISTA - Hij komt tot prestaties waar hij een jaar terug nog voor zou tekenen, maar de supervorm van Erik Cadée went snel.

Hoe anders valt de teleurstelling te verklaren waarmee de Bossche discuswerper zijn laatste resultaat begroette: 64 meter (en een zesde plaats) bij een wedstrijd in Chula Vista, Californië. "Een vreemd gevoel om over deze afstand ontevreden te zijn... Er blijkt gewoon meer in te zitten. Maar natuurlijk mag ik niet klagen, mijn doel is bereikt, kwalificatie en vormbehoud voor het WK." Cadée blijft nog tot eind volgende week in Amerika en mist daarom zaterdag de opening van het baanseizoen in Nederland, de Ter Specke Bokaal.

Bron: Brabants Dagblad


Nieuwsarchief

Cadée legt discus op 64 meter

6 mei 2009

Erik Cadée weet zijn vorm vast te houden tijdens het verblijf in de VS. De Nederlander legde de discus dinsdag bij een wedstrijd in Chula Vista op exact 64 meter. Het leverde hem een zesde plaats op en daarom is hij niet helemaal tevreden, zo meldt hij uit Amerika. Gerd Kanter won de wedstrijd met 69,86 meter.

‘Een vreemd gevoel om over deze afstand ontevreden te zijn....! Tijdens het inwerpen, en mede door een verre ongeldige worp blijkt er gewoon meer in te zitten. En tjah... dan valt die 64 meter ineens wat tegen, en dan vooral de 6e plaats die het opleverde', aldus Cadée.

Op 28 april wierp Cadée al 65,61 meter en daarmee staat hij vierde op de - uiteraard zeer jonge - ranglijst van dit jaar. Hij is ook gekwalificeerd voor de WK in Berlijn. Op 12 mei heeft hij in La Jolla zijn laatste Amerikaanse wedstrijd.

Bron: Atletiekunie
 


Cadée toont wederom progressie

donderdag 30 april 2009

CHULA VISTA - Erik Cadée heeft in het Amerikaanse Chula Vista zijn persoonlijk record opnieuw met ruim een meter verbeterd.

Bij wedstrijden op het Olympic Training Center kwam de 25-jarige atleet uit Den Bosch tot een afstand van 65,61 meter. Dat was 1,19 meter meer afgelopen donderdag, toen hij ook al zijn persoonlijk record sterk verbeterde.

Cadée finishte in een internationaal veld als tweede achter de Estse wereld- en Olympisch kampioen Gerd Kanter en staat op de nog jonge wereldranglijst van 2009 op een derde plaats achter Kanter en de Spanjaard Casañas.

Cadée had vorige week met een worp van 64,42 meter al voldaan aan de limiet van de Atletiekunie voor het WK in Berlijn. Zijn nieuwe afstand is ook voorbij de strengere A-limiet van de IAAF. Om daadwerkelijk uitgezonden te kunnen worden naar het WK moet hij tussen 1 mei en 2 augustus nog vormbehoud tonen. Dat lijkt slechts een formaliteit te worden, aangezien Cadée in Californië op 5 en 12 mei nog aan internationale wedstrijden deelneemt.

Bron: Brabants Dagblad


Erik Cadée werpt nieuw persoonlijk record

 

 

 

Erik Cadée (Foto: ANP)

CHULA VISTA - Discuswerper Erik Cadée uit Den Bosch heeft zijn persoonlijk record opnieuw verbeterd. Cadée wierp de schijf dinsdag bij wedstrijden in het Amerikaanse Chula Vista over 65 meter en 61 centimeter.

Dat is bijna 1 meter 20 verder dan zijn oude persoonlijk record. Dat record zette de Bosschenaar vorige week neer.

Cadée eindigde in Chula Vista uiteindelijk als tweede. Hij moest alleen de Est Gerd Kanter voor zich dulden. Die kwam tot een afstand van 70 meter en 38 centimeter.

Bron: Omroep Brabant


 

Nieuwsarchief

Persoonlijk record en WK-limiet Erik Cadée

24 april 2009

Tijdens een discuswedstrijd in Chula Vista, Californië, heeft Erik Cadée zijn pr verbeterd tot 64.42m. Zijn oude record stond op 62.68m, dat hij wierp in 2007 in Eindhoven. Met de 64.42m voldeed Cadée aan de limiet van 62.60m voor de wereldkampioenschappen in Berlijn (15-23 augustus)

De worp leverde Cadée een tweede plaats op. Bovendien klom hij van een 11e naar een 6de positie op de nog jonge wereld seizoensranglijst.

In dezelfde wedstrijd kwam Monique Jansen tot een afstand van 57.40m. Dat was anderhalve meter onder haar pr (58,98 afgelopen zomer). Zij verrekte vorige week een schuine buikspier en kon daardoor niet voluit werpen.

De uitslag:
Vrouwen:
1 Becky Breich, VS 61m24
2 Anna Söderberg, SWE 57m40
3 Monique Jansen, NED 57m40

Mannen:
1 Jarred Rome, VS 65m14
2 Erik Cadee, NED 64m42
3 Ben Harradine, AUS 63m80

Bekijk hier de recordworp van Erik Cadée

 

Bron: Atletiekunie


WK-limiet voor Erik Cadée

 

Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan. De 25-jarige Brabander wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60. De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede.

 Bron:Telegraaf


teletekst

16:21 24 April 2009

WK-limiet discuswerper Erik Cadée

Discuswerper Erik Cadée heeft tijdens wedstrijden in het Amerikaanse Chula Vista voldaan aan de limiet voor de WK atletiek in Berlijn, later dit jaar.

Cadée kwam tot een afstand van 64,42 m, een verbetering van zijn PR met bijna twee meter en ook ruim boven de limiet van 62,60 meter.

 

Bron: NOS.NL


Atletiek: discuswerper Erik Cadée gooit WK-limiet

Datum: 24-apr-2009 10:23

Discuswerper Erik Cadée (foto) kan zich opmaken voor de WK in Berlijn komende zomer. De Nederlander gooide bij wedstrijden in Chula Vista (VS) de discus 64,42 meter ver. Dat was een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna twee meter en hij voldeed tevens aan de WK-limiet. Het toernooi staat van 15 tot en met 23 augustus op het programma.Het oude PR van Cadée stond op 62,68 meter, acht centimeter verder dan de WK-limiet (62,60m). Hij eindigde daarmee op de tweede plaats.

Bron: Sportweek.nl


Erik Cadée voldoet aan limiet voor WK

 

 

Erik Cadée. Foto: ANP

SAN DIEGO - Discuswerper Erik Cadée uit Den Bosch heeft in Californië voldaan aan de limiet voor het WK atletiek, half augustus in Berlijn.

Cadée wierp de schijf over een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor het WK staat op 62, 60 meter. De worp in San Diego is voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna twee meter. Cadée eindigde de wedstrijd in Californië als tweede.

Bron: Omroep Brabant


WK-limiet voor discuswerper Cadée

Uitgegeven: 24 april 2009 10:28
Laatst gewijzigd: 24 april 2009 10:28

CHULA VISTA - Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan.

 

De 25-jarige Brabander wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60.

De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede.

Bron: nusport.nl


 

WK-limiet voor discuswerper Cadéevrijdag

24 april 2009

CHULA VISTA - Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan.

Erik Cadée. ARCHIEFFOTO ANP

De 25-jarige Brabander wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60.

De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede. (ANP)

Bron: Sportwereld.nl


Nieuws

Discuswerper Cadée gooit WK-limiet

Door Olga (Nuongirl) op vrijdag 24 april 2009 12:13
Bron: Sportweek

 

Discuswerper Erik Cadée heeft de limiet geworpen voor het WK atletiek komende zomer in Berlijn.
 

De Nederlander gooide bij wedstrijden in het Amerikaanse Chula Vista de discus 64,42 meter ver. De limiet was 62,60 meter. Dat was een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna twee meter. Het oude PR van Cadée stond op 62,68 meter.

Bron: Sportfok.nl


WK-limiet voor discuswerper Cadée

vrijdag 24 april 2009 | 18:00 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 24 april 2009 | 19:52

 
 

 

Zie videobeelden

CHULA VISTA (ANP) – Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan. De 25-jarige Bosschenaar wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60.
 

 


De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede.

Bron: Brabants Dagblad


WK-limiet voor discuswerper Cadée

ANP. vrijdag 24 april 2009 | 11:24 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 24 april 2009 | 13:23

CHULA VISTA - Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan.

 

De 25-jarige Bosschenaar wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60.

De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede.

Bron: www.brabantsdagblad.nl/sport


Atletieknieuws

 

Discuswerper Cadée gooit WK-limiet

24.04.2009 - 10:23

Discuswerper Erik Cadée kan zich opmaken voor de WK in Berlijn komende zomer. De Nederlander gooide bij wedstrijden in Chula Vista (VS) de discus 64,42 meter ver. Dat was een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna twee meter en hij voldeed tevens aan de WK-limiet. Het toernooi staat van 15 tot en met 23 augustus op het programma.
Het oude PR van Cadée stond op 62,68 meter, acht centimeter verder dan de WK-limiet (62,60m). Hij eindigde daarmee op de tweede plaats.

Bron: sport.upclive.nl


WK-limiet voor discuswerper Cadée

vrijdag 24 april 2009 | 12:42

CHULA VISTA (ANP) - Erik Cadée heeft donderdag (plaatselijke tijd) in Chula Vista (Californië) met de discus aan de limiet voor de wereldkampioenschappen atletiek voldaan. De 25-jarige Brabander wierp de schijf naar een afstand van 64 meter en 42 centimeter. De limiet voor de WK, later dit jaar in Berlijn, staat op 62,60.

De worp in San Diego betekende voor Cadée een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 2 meter. Zijn uit juli 2007 daterende pr stond op 62,68 meter. Cadée eindigde donderdag in de wedstrijd in de Verenigde Staten als tweede.

Bron: de Gelderlander