Denzel Comenentia wint Uitsmijterbokaal

7 september 2014

Erik Cadée-weer” tijdens de wedstrijd om de Uitsmijterbokaal op 7 september op onze eigen baan. En dit betekende, zoals inmiddels een gewoonte begint te worden, geen of in ieder geval weinig wind!!

Het was nog even moeilijk om te beslissen wie nou het meeste recht had op die unieke "Uitsmijter" want de discusprestatie van Erik bleek goed te zijn voor net zoveel punten als de slingerprestatie van Denzel. Maar omdat Denzel ook zo geweldig kogel stootte en discus wierp besloot de jury om de prijs aan hem toe te kennen.

Bron en lees meer: savatletiek.nl


Sport zaterdag: Cadée tiende in Brussel

 

BRUSSEL - Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor discuswerper Erik Cadée.

Cadée tiende
Discuswerper Erik Cadée is zaterdag tiende geworden tijdens de Diamond League-atletiekwedstrijden in Brussel. De Bosschenaar gooide de discus over slechts 61,01 meter. De zege in België ging naar de Duitser Robert Harting. Hij kwam tot een afstand van 67,57 meter. Harting bleef de Pool Piotr Malachowski nipt voor. 

Bron en lees meer: omroepbrabant.nl


Dafne Schippers kan zich bewijzen in Brussel

Erik Cadée is ook aanwezig op deze afsluiting van de Diamond League, in een veld waarin wél alle toppers van dit seizoen aanwezig zijn.

Bron en lees meer: Atletiekweek.nl


Acht Nederlandse atleten in actie bij finale Diamond League

Het Brusselse atletiekgala Memorial Van Damme heeft komende vrijdag een hoog Oranje-gehalte. Liefst acht Nederlandse atleten doen mee aan de finale van de Diamond League.

De andere Nederlanders zijn Ignisious Gaisah (verspringen), Erik Cadée (discuswerpen), Sharona Bakker, Rosina Hodde (beiden 100 meter horden) en Liemarvin Bonevacia (400 meter).

Bron en lees meer: Nu.nl


Voorbeschouwing Internationaal Antwerps Atletiekgala

Zaterdag is het zover, dan viert Olse Merksem niet enkel het 70-jarig bestaan van hun atletiekclub, maar staat ook reeds de 50ste editie van het Internationaal Antwerps Atletiekgala op de kalender, een wedstrijd die zijn ontstaan vond in de jaren ’50 dankzij de goede contacten die de club onderhield met o.a. Bratislava en Euskirchen, dit alles onder impuls van grote bezieler Jos Nuyens, ere-voorzitter van Kon. Olse Merksem AC.

In de werpnummers wordt het vooral uitkijken naar het discus- en het speerwerpen. Voormalig Europees juniorenkampioen Erik Cadée (Nederland – 65m24) doet in het discuswerpen een gooi naar een verbetering van het stadionrecord (65m74). Dit record houdt reeds sinds 1977 stand en is daarmee het oudste stadionrecord op de tabel.

Bron en lees meer: Losseveter.nl


Teleurgestelde Cadée: baal van mezelf 

Erik Cadée kon zich bij de EK atletiek in Zürich niet plaatsen voor de finale van het discuswerpen. "Bij de tweede werp draaide ik veel te veel over en dit seizoen is al inconsistent", aldus Cadée.

Bron: NOS.NL


Erik Cadée: ‘Ongelofelijk dat ik hier nog vijfde mee word’

Erik Cadée kwam vandaag tijdens het EK in Zürich in de eerste van twee kwalificatierondes in actie. De discuswerper kwam tot een afstand van 62m18 in zijn eerste worp en wist die afstand niet meer te verbeteren. Hij was duidelijk niet tevreden met zijn optreden en verbaasde zich erover dat hij daarmee nog vijfde werd. Hij mag nog hopen op een finaleplek. De tweede kwalificatieronde wordt later op de avond gehouden.

Bron: Losseveter.nl


Dag 1 EK Atletiek:

Dinsdag 12 augustus 2014

Discuswerpen (kwalificatie) Erik Cadée

Met een eerste poging van 61,18m, één ongeldig en een worp in de 58 meter moest Erik Cadée de resultaten afwachten van Groep B. Hij werd vijfde in zijn groep, maar acht mannen in Groep B presteerden beter, waardoor hij overall 13e werd en uitgeschakeld is.

Bron : Atletiekunie.nl


Erik Cadée: ‘Ik ben topfit maar ben dit seizoen niet constant’

Een plek in de top vijf. Daar hoopt discuswerper Erik Cadée op tijdens het EK atletiek, dat dinsdag begint in Zürich. De Bosschenaar kent tot nu toe een wisselvallig seizoen, maar hoopt te pieken op het EK

De 30-jarige Cadée gold als een groot talent, maar kon die belofte op grote toernooien nooit waarmaken. Voor een deel door overmacht. Op de Olympische Spelen in Londen had hij last van een rugblessure, op het WK vorig jaar speelde een voedselvergiftiging hem parten.Topfit, maar niet constant
Dit seizoen is hij naar eigen zeggen ‘topfit’, maar ook nu loopt het nog niet allemaal op rolletjes. “Ik ben niet erg constant dit seizoen”, legt Cadée uit. “Dat ligt een beetje aan mijn techniek. De laatste training ging het gelukkig een stuk beter.” Lees hier verder

Erik Cadée: ‘Ik ben niet constant genoeg’

7 augustus 2014 - Door Cors van den Brink

 

 Hij staat momenteel zestiende op de Europese ranglijst en veertiende op de lijst werpers die zijn ingeschreven voor de EK. Maar als hij in het Letzigrundstadion het niveau van zijn p.r. weet te bereiken (67,30m) behoort Erik Cadée opeens wel tot de kanshebbers.  ‘Het probleem is dat ik niet constant genoeg ben’, zegt hij aan de vooravond van zijn vertrek naar Zwitserland.

foto: Erik van Leeuwen

Leiria
Al zestien keer trad hij sinds 1 maart in de ring en bij zijn allerlaatste wedstrijd, afgelopen weekend in het Portugese Leiria, kwam hij zondag tot zijn beste prestatie van 2014: 65,24 – na een 64,19 op zaterdag. Hij rekende in Portugal af met een serie mindere resultaten in juli. Eind juni wierp Cadée al wel een paar keer boven de 64 meter.
Maar “Leiria” was ook een mooie gelegenheid om de EK na te bootsen: twee keer een wedstrijd op twee achtereenvolgende dagen, zoals hij dat ook volgende week dinsdag en woensdag hoopt mee te maken.

‘Lichamelijk gaat het allemaal goed, maar technisch loopt het niet altijd even lekker’, zegt de Brabander. ‘In de winter had ik wat last van mijn rug en het lukt me nu niet altijd om de druk op de heupen goed te houden tijdens de draai. Ik weet precies wat ik moet doen en wat er niet goed gaat, maar het blijkt moeilijk om die fout te verhelpen.’

Buitenland
Cadée deed relatief veel buitenlandse wedstrijden. ‘Dat is niet om het geld, want als je niet bij de top-drie of –vier komt, hou je er weinig tot niets aan over. Maar ik vind dat ik bij die wereld van de grote wedstrijden hoor en het is leuk om mee te doen’, zo licht hij dat toe. ‘Ik kan wel alles zetten op dat ene grote toernooi van het seizoen. Maar als je het daar verknalt, is je hele jaar naar de filistijnen.’

foto: Erik van Leeuwen

De dertigjarige discuswerper weet waar hij over praat. In de afgelopen jaren presteerde hij op die toernooien vaak onder zijn niveau. ‘Veel mensen zeggen dat ik niet tegen de spanning zou kunnen, maar zeker de laatste jaren was dat niet de oorzaak. De EK van Barcelona in 2010 waren slecht, dat klopt. In 2011 kwam ik in Daegu niet door de kwalificatie. Maar bij de Spelen van Londen had ik een rugblessure en vorig jaar in Moskou een voedselvergiftiging. Dus daar speelden heel andere dan mentale problemen.’

Zestiende
Min of meer tot zijn eigen schrik vond Cadée zichzelf op de zestiende plaats van de Europese ranglijst van dit jaar. Een medaillekandidaat is hij dus niet, al moet gezegd dat de afstand tot de top-8 nog geen 90 centimeter is. Met z’n p.r. van 67,30 uit 2012 zou hij zich wel in de strijd om de podiumplaatsen mengen. Maar zelf tempert hij te hoge verwachtingen.

 

‘Ik werp dit seizoen niet constant genoeg’, zegt hij. ‘Kijk maar naar de series. Er kan straks in Zürich een uitschieter bij zitten, maar ik heb weinig zekerheid.’

Bron: Atletiekweek.nl


 

Bron: Erik Cadée Twitter


Nederlandse top in actie tijdens spannend ASICS NK Atletiekweekend (Wedstrijdatletiek)

24 juli 2014

Op zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014 worden in het Olympisch Stadion Amsterdam de ASICS Nederlandse Kampioenschappen gehouden. De titelstrijd op alle disciplines staat in het teken van de Europese Kampioenschappen Atletiek, die van 12-17 augustus 2014 worden gehouden in Zürich. Het is één van de laatste wedstrijden waarbij kwalificatie voor de EK mogelijk is. Tientallen Nederlandse atleten hebben zich hiervoor overigens reeds gekwalificeerd (*).

Werpen:

gevestigde namenPatrick Cronie is favoriet bij het kogelstoten. Zijn belangrijkste tegenstanders Denzel Comenentia en Mathijs Damsteegt komen deze week in actie tijdens de Wereldjuniorenkampioenschappen in Eugene, USA. Discuswerper Erik Cadéeis er op gebrand zijn optreden in Amsterdam – op weg naar Zürich - extra glans geven met een aantal verre worpen.

Bron en lees meer : Atletiekunie.nl


Gevallen in Donnas, 2e poging afgebroken en gestopt!

 Een deceptie, regen en geen wind, schijnt uniek te zijn hier..

 pic.twitter.com/GxQVvgGHzG

 


Cadée net naast podium

donderdag 3 jul 2014

Discuswerper Erik Cadée heeft in Lausanne bij atletiekwedstrijden in de Diamond League het podium op dertig centimeter gemist. Hij kwam in zijn tweede worp tot een afstand van 64 meter en 61 centimeter. Dat was zijn beste seizoensprestatie. Het was echter net niet voldoende voor brons, dat naar de Est Gerd Kanter ging met een afstand van 64.91.De zege op dit onderdeel was voor Pool Piotr Malachowski met een worp van 66.63 meter, gevolgd door de Cubaan Jorge Fernández (66.50).

Bron : NOS.NL


 

 


 

Bron : Diamond Leagua


NK Teams 28-06-2014 AV Sprint, Breda

Mannen Discuswerpen Erik Cadee SB

Mannen Discuswerpen

Bron: sportunzipped.com


NK clubteams

BREDA - Op de snelle baan van A.V. Sprint in Breda zijn de mannen van Prins Hendrik uit Vught zaterdag als derde gehuldigd na het NK clubteams. De ploeg scoorde met 92 punten net zo goed als Rotterdam Atletiek maar werd door de Rotterdammers gepasseerd op het aantal individuele overwinningen.

Bij de mannen waren er zeges voor polsstokspringer Robbert-Jan Janssen en discuswerper Erik Cadee.

 Cadee kwam in Breda met 64,61 meter tot zijn beste prestatie dit jaar.

Bron en lees meer: Brabantsdagblad.nl


EK Teams: Nederland elfde van Europa (Topatletiek) 

 Discuswerpen: 9 punten Erik Cadée

Een goede wedstrijd voor Erik Cadée die achter de kolossen Harting en Malachowski alleen de ietwat verrassende Rus Butenko voor zich moest dulden. Cadée: “Dat was weer beter, 62.72m en 4e plaats tijdens de Europa Cup in Braunschweig. Het gevoel komt terug, op naar de 65m!”

 

 

Bron: Atletiekunie.nl


Inside Papendal

Bron: Eenvandaag.nl


Geen ereplaats voor Cadée, Gaisah

zondag 15 jun 2014

Bij de Diamond League-wedstrijden in New York hebben Robert Harting met de discus en Linda Stahl met de speer voor aansprekende resultaten getekend.

De Duitser wierp de discus bij zijn laatste poging 68,24 meter ver. Daarmee bleef de drievoudig wereldkampioen zijn rivaal Piotr Malachowski ruim voor. De Poolse Europees kampioen van 2010 kwam tot een afstand van 65,45 meter. Erik Cadée, die maar drie kansen kreeg, legde met 61,25 meter beslag op de negende plek.

Bron: Nos.nl

Sport maandag: Erik Cadée stelt teleur in Hengelo

Laatst gewijzigd: maandag 9 juni Auteur: Peter de Bekker

EINDHOVEN - Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Erik Cadée, Jesper Arts en Sietske Noorman.

'Hiervoor kom je niet naar Hengelo'
Discuswerper Erik Cadée heeft zondag teleurgesteld tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. Hij werd slechts elfde. Cadée wierp de discus in zijn beste poging slechts 61,33 meter ver. "Daarvoor kom je niet naar Hengelo", liet de atleet na afloop weten. "Gelukkig voelt het lijf wel goed, maar de timing was totaal weg. Op naar New York komende week." De Duitser Robert Harting won de wedstrijd. 

 

Bron: Omroepbranbant.nl


Prachtprestaties tijdens de FBK games! (Topatletiek)

08 juni 2014

Discuswerpen
Met Olympisch kampioen (2012)  en drie wereldtitels op zak is de Duitse Rutger Harting de favoriet bij het discuswerpen. Zijn PB staat op 70,66 en dat van Neerlands trots Erik Cadée op 67,30. Helaas zijn zijn eerste twee worpen ongeldig. Bij zijn derde poging komt hij tot 61,33: een resultaat dat hij zelf teleurstellend noemt. Robert Harting gaat aan de leiding 67,84 m. In de laatste ronde werpt hij een SB met 68,47 meter en eindigt hiermee als eerste. Malachowski komt met 67:07 op de tweede plek en Milanov eindigt derde met 66:02.

Bron: Aletiekunie.nl


Erik Cadée simpel naar zege in Vught

VUGHT - Erik Cadée verzekerde zich gisteren eenvoudig van de zege bij de Harry Schulting Games in Vught. Hij wierp zijn discus 63,70 meter weg.

De man die op dat onderdeel op eenzame hoogte staat in Nederland kreeg ook de prijs voor de beste prestatie van het Vughtse atletiekevenement.

Bron : Brabantsdagblad.nl


De FLYNTH Recordwedstrijden 

De dagprijzen gingen op sportpark De Blauwe Berg naar Dafne Schippers, die de 100 en 200 meter won én een p.r. wierp met de speer. Discuswerper Erik Cadée liet, in tegenstelling tot zijn prestatie in Doha, zien dat hij in vorm komt met een beste seizoensprestatie van 64,04. Junior Vincent Hazeleger kwam met 1.49,45 héél dicht bij de limiet voor de WJK (1.49,45). En meerkampster Nadine Visser tekende voor de beste Westfriese prestaties.

Bron: Atletiekweek.nl


Harting versus Malachowski op AA Drink FBK-Games

 Net als in 2013 ontmoeten de discushelden Pjotr Malachowski en Robert Harting elkaar in de ring van de AA Drink FBK-Games. Daarmee worden, na Lavillenie en Rutherford, een derde en een vierde (oud-)Olympisch kampioen aan de line-up in Hengelo toegevoegd.
 
In 2013 was het verrassend de Pool Malachowski die zijn discus het verst wierp: 71,84 m tegenover 69,91 m van Harting. Het was meteen een verbetering van zijn pr, dat nu nog steeds staat. Tot deze wedstrijd was Harting al 1024 dagen en 35 wedstrijden ongeslagen, wat de winst van Malachowski extra bijzonder maakte. De 29-jarige Duitser zal zich ongetwijfeld in Hengelo willen revancheren.
 
Robert Harting is de gouden medaillewinnaar van Londen en hij won de hoofdprijs op de wereldkampioenschappen in Berlijn (2009), Daegu (2011) en Moskou in 2013, en heeft een pr van 70,66 m. De 30-jarige Malachowski pakte in 2008 het goud op de Spelen in Beijing, eindigde in Londen op een vijfde plek en won zilver op de laatste WK.
 
Bij het discuswerpen komt ook de Nederlander Erik Cadée in actie. De 30-jarige Nederlander maakt zich op voor de EK in Zürich, waarvoor hij de limiet haalde met een worp van 63,56 m tijdens de EC Winter Throwing in het Portugese Leiria. Cadée  is regelmatig te gast in Hengelo; in 2013 eindigde hij nog op een vierde plek met 64,48 m. Zijn pr staat op 67,30 m.
 
Met de komst van Harting, Malachowski en Cadée bij het discuswerpen is er weer een toponderdeel van het programma van de 33e editie van de AA Drink FBK-Games bekend. Eerder kon de organisatie al de deelname van Renaud Lavillenie op het polsstokhoogspringen, Churandy Martina op de 100m en Greg Rutherford en Ignisious Gaisah op het verspringen melden.

Bron: aadrink-fbkgames.nl


Doha: [Video's + Uitslagen]

 

Erik Cadee, die zich in maart al kwalificeerde voor het EK in Zurich, draaide vandaag niet lekker. De atleet van PH kwam in de tweede poging tot 61m11 en wist dit daarna niet te overtreffen. ‘Wedstrijd ging niet best. De laatste poging was een stuk verder maar net ongeldig. Vandaag was een mooie kans om hoog te eindigen maar helaas. Het was erg warm en niemand wierp echt lekker behalve Malachowski. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.’

 

Bron:  Losseveter.nl


Erik Cadée werpt EK limiet: ‘Tevreden voor nu’ [+interview +Uitslagen]

Erik Cadée heeft tijdens de Europa Cup Winterthrowing ruim voldaan aan de EK limiet voor Zurich. In het Portugese Leiria kwam Cadée tot een afstand van 63m56. Overigens pas in de laatste poging. ‘Ik ben tevreden. De laatste weken heb ik nog zware krachttraining gedaan en ging mijn techniektraining matig.’ Cadée werd met deze afstand tweede in de wedstrijd. De winst was voor de Rus Viktor Butenko met een afstand van 64m38.

De serie van Cadée: x – 62.61 – 61.04 – x – 61.21 – 63.56

Maarten Persoon, die vandaag zijn 27ste verjaardag viert, werd in de B-groep vierde. Persoon kwam tot een afstand van 56m76. ‘ik had mezelf een leuker verjaardagskadootje willen geven.’

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Losseverter.nl


Cadée met EK-limiet tweede bij EC Winter Throwing

 15 maart 2014 - Door Cors van den Brink

Erik Cadée eindigde zaterdag als tweede bij het discuswerpen bij de EC Winter  throwing in het Portugese Leira. De Nederlander kwam tot een afstand van 63,56 en heeft daarmee voldaan aan de limiet voor de EK in Zürich.

De Rus Viktor Budenko won het onderdeel met 64,38. De verschillen in de rest van de top van de deelnemersveld waren klein: de Duitser Christoph Harting werd derde met 62,59 en diens landgenoot Daniel Jasinski vierde met 62,12.

In de B-groep kwam Maarten Persoons tot een afstand van 56,76. Patrick Cronie komt morgen nog in actie bij het kogelstoten.

Alle uitslagen zijn hier te vinden

bron: Atletiekweek.nl


EC Winterthrowing in Leiria met Cadée

 

Komend weekend wordt de EC Winterthrowing in het Portugese Leiria gehouden. Twee dagen competitie met enkel werp, stoot en slingeronderdelen. Voor Nederland komen slechts drie atleten in actie Erik Cadée, Maarten Persoon en Patrick Cronie. Bij de vrouwen vertegenwoordigd niemand Nederland.

Erik Cadée won twee jaar geleden zijn onderdeel en afgelopen jaar werd Cadée derde en kwalificeerde hij zich voor het WK in Moskou. Cadée opende ondanks zijn jaar tijdens de indoorwedstrijd Berlijn waar hij tot een afstand van 59m57 kwam. Om zich te kwalificeren voor het Ek in Zurich moet de werper een afstand van minimaal 62m81 neerzetten. Voor Cadée, die een pr van 67m30 heeft zou dit niet al te veel moeite moeten kosten.

Bron : Losseveter.nl