PAC en Eindhoven naar NK Teams, degradatie voor AAC en Olympus’70 (Competitie)

16 september 2015

Mannen van PAC en vrouwen van Eindhoven Atletiek debuteren in NK TeamsIn de promotie/degradatiewedstrijd van de ere/eerste divisie vochten drie teams uit de eredivisie met drie teams uit de eerste divisie om drie tickets voor het NK Teams. In Alphen aan de Rijnwerd een volledig wedstrijdprogramma afgewerkt. Puntentelling: Op plaats.Vorig jaar wisten de mannen van PAC zich voor het eerst sinds de nieuwe competitie-opzet in 2003 te plaatsen voor de promotiewedstrijd voor het NK Teams. Toen grepen de Rotterdammers naast de tickets, maar dit jaar was het wel raak. Met 80 punten klasseerde PAC zich als tweede. Prins Hendrik uit Vught (83, 1e) en AV’34 uit Apeldoorn (75, 3e) handhaafden zich eenvoudig op het hoogste plan. AAC Amsterdam (55, 5e) viel terug naar de eerste divisie.

Veel punten voor Cadée en Boekelman, Vroemen terug op de steepleMet eerste plaatsen bij het discuswerpen (52.41m) en kogelstoten (15.08m) en een tweede plaats bij het kogelslingeren (50.72m) had Erik Cadée een groot aandeel in de winst van Prins Hendrik.

Bron en lees meer : Atletiekunie.nl


Flame Games maakt nieuwe deelnemers bekend

Een discus-duel tussen de veelvoudige Nederlands kampioenen Rutger Smith en Erik Cadée belooft op zaterdag 5 september een van de sportieve hoogtepunten te worden van de Flame Games Amsterdam. Met wellicht als climax een verbetering van het Olympisch Stadion-record. Het hoofdprogramma van de Flame Games Amsterdam vindt plaats van 20:00 tot 22:15 uur.

Erik Cadée (31) heeft dat record in handen sinds 2013, toen hij bij de NK het goud greep met een zeer respectabele afstand van 65,61 meter. Het persoonlijk record van de Brabander staat op 67,30 meter. Rutger Smith (34) smeet de discus als eens 67,77 meter ver. ,,Ik zal er alles aan doen om mijn stadionrecord te behouden,’’ zegt Cadée. ,,Ik vind het ook mooi om in Nederland tegen internationale toppers te strijden, zeker met het oog op de EK van volgend jaar in Amsterdam. Ik verheug me op de Flame Games.’’

Smith is al even enthousiast: ,,Ik heb niet eerder meegedaan aan de Flame Games en kijk er naar uit om weer in het Olympisch Stadion te werpen.’’

Bron en lees meer: olympischstadion.nl


Geen titel en geen WK voor Erik Cadée

AMSTERDAM - Discuswerper Erik Cadée is tweede geworden bij het NK atletiek in Amsterdam. De Bosschenaar kwam tot 58,22. Winnaar Rutger Smith kwam een stuk verder: 60,67 meter.

Zowel Smith als Cadée (van het Vughtse Prins Hendrik) mag niet naar het WK in Peking. De limiet lag een stuk hoger met 65 meter. De Nederlandse toppers werden in Amsterdam afgetroefd door de Zuid-Afrikaan Victor Hogan, die buiten mededinging meedeed aan de NK en de discus het verste gooide (63,13 meter).

Bron en lees meer: Brabantsdagblad.nl

 


Zondag 26 juli: vuurwerk op het werpterrein

Zondag 26 juli staat er op onze accommodatie een topwedstrijd discuswerpen te wachten. Erik Cadée en Rutger Smith zijn nog steeds op zoek naar de discuslimiet voor het WK in Beijing. Deze staat op 65m en zowel Erik als Rutger zijn daar met afstanden van respectievelijk 64.57m en 63.90m al dicht in de buurt gekomen.

De tijd dringt echter en omdat de werpers graag de wedstrijden van SAV bezoeken, kwam het vriendelijke verzoek of wij de organisatie van een extra wedstrijd voor onze rekening wilden nemen. Paul Olofsen is daar fanatiek achteraan gegaan met als resultaat een geweldig topveld want zonder uitzondering geeft de hele Nederlandse mannentop acte de présence: naast Erik en Rutger zijn dat Stephan Dekker, Maarten Persoon, Denzel Comenentia en Caspar Hattink waarvan er meerdere ruiken aan de 60m grens. Tussen dat mannengeweld ook een topdame en wel Corinne Nugter, inmiddels goed voor een afstand van 55.23m.

Bron en lees meer: savatletiek.nl


Verslag WK Limietwedstrijd discuswerpen

Het was een zeer mooie avond bij AV PEC 1910, half bewolkt, zon, 17 graden en windkracht 4 op de discuskooi. Met grote namen op de startlijst zoals Rutger Smith en Erik Cadée, kandidaten voor de WK Atletiek in Beijing. Maar ook Nederlands kampioene bij de vrouwen Corine Nugter en Nederlands Kampioen bij de Junioren Jorinde van Klinken maakten hun opwachting. De WOC organiseerde 2 werpwedstrijden, direct na elkaar met een onderbreking van 10 minuten, zodat er 12 worpen mogelijk waren. Erik Cadée won de eerste en de tweede wedstrijd met 62.37m en 64.35m .

Een paar dagen geleden vroeg Rutger Smith via Facebook of er een kwalificatiewedstrijd kon zijn op donderdag, een droge dag met een mooie wind. Diverse verenigingen reageerden, AV PEC1910 won het sprintje en kon een wedstrijd uitschrijven. Rutger heeft de ambitie om na eerdere medailles op de WK voor Discus en Kogelstoten, ook een medaille te halen bij zijn 4de olympische spelen, in 2016 in Rio. In dat plan zit om dit jaar deel te nemen aan de WK in Beijing, en om deze avond de limiet van 65m te halen. Maarten Persoon, de nr3 op de seizoenslijst, zag zijn kans en besloot mee te doen. Erik Cadee, nr 1 op de seizoenslijst, herstellend van een blessure, twijfelde of het te vroeg zou zijn, maar het enthousiasme trok hem over de streep. Ook hij wilde de strijd aan. En ook en passant natuurlijk de limiet halen.

Rutger ging als eerste van start, en zette de 60m-toon, eerste ronde een afstand van 61.07m. Cadee kwam tot 60.55m. Doel was natuurlijk om 65m lijn te halen. Na was wisselend resultaat, veranderde Rutger de wedstrijd en vroeg om steun van het publiek, hij kreeg deze en verbeterde tot 61.22. Erik Cadee volgde direct en verbeterde naar 62.37m. Het publiek ging er goed voor zitten, maar het bleef hier even bij. De winst naar Erik, maar dit smaakte naar meer. Tijd voor een tweede wedstrijd.

De tweede wedstrijd stond natuurlijk in teken van het verbeteren van de afstand uit de eerste wedstrijd. Spanning of de wind voldoende zou blijven. Er stond inmiddels een aardige rij mensen langs de kant van de baan om de strijd te volgen. De eerste worpen waren niet voldoende, de heren maakten de pogingen ongeldig. Toen liet Erik Cadee 61.66m aantekenen, en opnieuw in ronde 4 verbeterde hij dat tot 64.35m. Ter vergelijk, in 1985 wierp Erik de Bruin op deze baan nog 63.80, toen het Nederlands Record. In 2009 verbeterde Cadee het baanrecord naar 64.04. en nu vandaag, weer een verbetering van dit baanrecord, naar 64.35. Toch was Erik Cadee nog niet tevreden, hij wil de 65m halen. Rutger had het zwaar de tweede ronde, probeerde veel, maar de beste poging van Rutger Smith bleef staan op 60.06m. Jorinde maakte de opmerking dat de Jetlag nog een rol zou spelen, Rutger beaamde dat. Rutger is pas 1.5 week terug in Nederland.

Erik Cadee:

"Vandaag brak ik mijn eigen record in Zwolle stadion uit 2009. Toen ik gooide 64.04m en vandaag verbeterde ik het naar 64.35m. Ik kon niet trainen de afgelopen anderhalve week als gevolg van geïrriteerde zenuwen in de rug. Nu ben ik weer fit en ga ik voor 65m + "

Bron en lees meer: avpec1910.nl


Zwolle

Ver van dit strijdperk, in Zwolle, organiseerde AV PEC 1910 op verzoek van Rutger Smith een discuswedstrijd. Erik Cadée won met een uitstekende 64,35m, Smith kwam tot 61,22 meter. De WK-limiet bedraagt 65 meter. Maarten Persoon wierp 55,06 meter en Corinne Nugter 52,75m.

 

Tekst: Eric Roeske

 Bron en lees meer: Atletiekunie.nl


Melissa Boekelman en Erik Cadée interviewen elkaar [ + video kogelstoten vrouwen]

Erik Cadée won zaterdag in Leiden het discuswerpen met een afstand van 64m57. Cadée kwam daarmee dicht in de buurt van het WK limiet die op 65 meter staat. Melissa Boekelman won het kogelstoten met 17m23. Na afloop interviewde zij elkaar.

 

Bron en lees meer: Losseveter.nl


Cadée blijft net onder WK-limiet tijdens Gouden Spike

Beelden Erik 1:39

Beelden van het atletiekgala Gouden Spike in Leiden. Discuswerper Erik Cadée probeerde een ticket voor de WK in augustus te veroveren, maar hij bleef 43 centimeter onder de limiet.

Bron: NOS.NL


Cadée stabiliseert

 


Erik Cadée kwam met versterkt zelfvertrouwen terug uit Oslo, waar hij donderdag tweede werd bij de Bislett Games, met vier worpen boven de zestig meter. Daar waren de omstandigheden lastig, met rugwind. In Leiden stond de discuskooi wél goed ten opzichte van de wind.

‘Het was mijn twintigste Diamond League-meeting en ik was vooraf vast van plan om bij de eerste drie te komen. Dit moet toch helpen om bij andere wedstrijden binnen te komen’, zei hij in Leiden, waar hij tot 64,57 kwam, goed voor de overwinning. ‘Belangrijk is dat ik de energie weer terug heb. Ik ben explosiever. Dat moet ik technisch wel weer mee om leren gaan. Maar als de discus nu een keer goed vliegt, komt er ook een mooie afstand. De WK-limiet van 65 meter zit er zeker in.’

Bron en lees meer: Atletiekweek.nl


Gouden Spike: Erik Cadée wint discuswerpen, maar komt 43 centimeter tekort voor WK-limiet

LEIDEN - Bij de Gouden Spike in Leiden heeft Erik Cadée uit Den Bosch het onderdeel discuswerpen gewonnen, hij kwam tot een afstand van 64 meter en 57 centimeter. Dat is net onder de WK-limiet van 65 meter. Bij het kogelstoten bij de vrouwen won Melissa Boekelman uit Breda.

Erik Cadée baalde dat hij 43 centimeter tekort kwam. “Die worp was prima, maar bij zo’n afstand denk je: verdomme, was het nu maar gewoon 65. Maar ik ben wel blij dat het goede gevoel terug is.” Cadée werd eerder deze week tweede in Oslo bij een Diamond League wedstrijd, waar veel wereldtoppers meededen. “Ik versla gewoon gasten die normaal gesproken medailles winnen op grote toernooien. Dus ik was absoluut tevreden met die positie.”

Limiet
Cadée is positief: “Zonder limiet kom je niet op het WK en daar doe je het voor. Maar ik heb nu wel vertrouwen, het gaat de goede kant op en ik heb weer energie. Volgende week is de Europacup en daarnaast wil ik nog wat Diamond Leagues meedoen. Daarna als het goed is voorbereiden op het WK.”

Bron en lees meer: Omroepbrabant.nl


Cadée tweede in Oslo, limiet Kuijken

De discuswerper Erik Cadée haalt voor het eerst het podium bij een Diamond League-wedstrijd, Kuijken loopt de WK- en olympische limiet op de 5.000 meter.

Bron: NOS.NL


 

Cadée tweede met discus in Oslo

Erik Cadée heeft in Oslo voor de eerste keer in zijn carrière het podium gehaald in een Diamond League-wedstrijd. De 31-jarige atleet uit Den Bosch werd bij het discuswerpen met een worp van 62,32 meter tweede achter Robert Urdanek. De Pool gooide de schijf 1,53 meter verder weg, maar andere kanshebbers als Piotr Malachowski, Gerd Kanter en Christoph Harting gaven allen toe op Cadéé. Door de rugwind in Oslo bleven verre worpen uit. Cadée haalde de limiet voor de WK (65,00) en de Olympische Spelen (66,00) dan ook niet. Wel kreeg hij voor zijn tweede plaats een bonus van 6.000 dollar. Cadée was in zijn loopbaan al zes keer op de vierde plaats geëindigd bij wedstrijden in de Diamond League. 

Bron: NOS.NL
 


Cadée laat zijn schijfje vliegen

Het jaar van de waarheid is aangebroken voor discuswerper Erik Cadée. 'Als alles op zijn plek valt, ben ik nog steeds wereldtop.'

DOOR CHRIS OTTENS

Het moet deze zaterdag vanuit zijn tenen komen op de baan van Prins Hendrik in Vught. Met 61.57 meter gooit Erik Cadée zijn discus verreweg het verst van alle atleten op het NK voor clubteams. Toch is de Bosschenaar allerminst tevreden met die afstand. "De laatste tijd liep het niet lekker, maar sinds de training van woensdag laat ik de schijfjes weer lekker vliegen. Ik heb mijn energie terug. Vandaag haal ik op mijn tenen een 61'er eruit. Dat moet écht beter", zegt een stevig balende Cadée.

De laatste anderhalf jaar zijn op zijn zachtst gezegd sowieso niet de beste uit zijn loopbaan. Al gooide hij vorige week in het Amerikaanse La Jolla wel 64.45 meter. Daarmee nadert hij de limiet van 65 meter voor het WK in Peking eind augustus. De limiet voor de Spelen in Rio volgend jaar ligt op 66 meter. "Maar maak je geen zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik die afstanden ga gooien. Door het slechte weer heb ik in de winter vooral binnen op Papendal getraind. Op de training gooi ik regelmatig verder dan mijn PR van 67.30 meter. Het zit er aan te komen", verzekert de 31-jarige atleet.

Verwachtingspatroon

Normaal gesproken is een discuswerper tussen zijn 30e en 32e op zijn best. Maar het is al een tijd geleden dat Cadée tiende werd op de Olympische Spelen in Londen. Toch verwacht de buitenwereld nog meer, het liefst medailles. "Ik hoor bij de beste twaalf tot twintig discuswerpers in de wereld. Dan is het niet gek dat je tiende wordt op de Spelen of een ander groot toernooi." Hij beseft dat hij in Nederland wordt gezien als de gedroomde opvolger van Rutger Smith. "Soms is dat lastig. Rutger heeft medailles gehaald op WK's en EK's. Dat verwachten ze van mij ook, maar zo makkelijk is dat niet."

Door de buitenwereld is het beeld ontstaan dat Cadée het op beslissende momenten laat afweten. Op trainingen en wedstrijden in verre oorden presteert hij top, maar als het er écht op aankomt, wil het niet vlotten. "Dat beeld is in de media ontstaan, maar de mensen die dicht bij mij staan, zullen iets anders zeggen. Het klopt dat het minder is de laatste jaren, maar ik ken daar de oorzaken van." Zo was onder meer de chemie met coach Gert Damkat uitgewerkt en daarom zette Cadée na vorig seizoen een punt achter de samenwerking. Sinds enige tijd werkt hij weer met zijn oude coach Monique Kuenen. Verder werkt hij nog wel altijd met de Estse biomechanicus Aadu Krevald aan zijn werptechniek.

A-status kwijt

Cadée beseft maar al te goed dat het moment van de waarheid is aangebroken. Op het WK in Peking en de Olympische Spelen in Rio de Janerio van volgende jaar moet het gebeuren. Door zijn tegenvallende prestaties is hij namelijk zijn A-status kwijt. Dat betekent dat hij zichzelf moet bedruipen. "Er komt simpel gezegd geen geld binnen. Ik heb wel wat opgebouwd, dus tot en met de Spelen in Rio kan ik vooruit." Als het in die tijd niet lukt, gaat Cadée verder kijken. "Ik ben niet iemand die 20.000 euro bij de bank gaat lenen om een schijfje te gooien", zegt hij serieus.

Voor nu heeft hij geaccepteerd dat hij de A-status kwijt is. Cadée kocht onlangs een huis op een discusworp afstand van de baan van Prins Hendrik. Daar schaaft hij aan zijn persoonlijke doel. "Als alles op zijn plek valt, hoor ik nog steeds tot de wereldtop. En ik kan nog steeds meer dan 65 meter in een stadion gooien. De komende tijd wil ik vooral dat schijfje zien vliegen, dan komt de rest vanzelf."

NK Clubteams vught

Het NK voor clubteams vond zaterdag op het complex van Prins Hendrik plaats. Zowel de mannen als vrouwen van de Vughtse atletiekvereniging eindigden als vijfde.

Haag Atletiek won bij de mannen, bij de vrouwen won AV Sprint uit Breda.

Melissa Boekelman won namens Prins Hendrik het kogelslingeren en discuswerpen. Erik Cadée won het discuswerpen.

Femke Pluim verbeterde het Nederlands record polsstokhoogspringen tot 4.50 meter, tevens de limiet voor het WK en Rio.

'Ik ben niet iemand die geld gaat lenen om een schijfje te gooien'

Bron: Brabantsdagblad.nl

 


Gouden Spike: Topatleten mikken op WK-limiet 

LEIDEN - Topatleten uit binnen- en buitenland hebben zich massaal aangemeld voor de 44ste Gouden Spike. Op papier kan Leiden zaterdag 13 juni de sterkste editie sinds jaren tegemoet zien met tientallen toppers, van meerkampster Nadine Broersen tot afstandsloopster Jip Vastenburg, van discuswerper Erik Cadée tot 800-meterloper Thijmen Kupers.

Bron en lees meer: Dichtbij.nl


 

Dames AV Sprint uit Breda, met Nadine Broersen, opnieuw Nederlands kampioen

 

VUGHT - De atletiekdames van AV Sprint uit Breda zijn kampioen van Nederland geworden. Bij het NK Teams in Vught behaalden de dames, met onder andere Nadine Broersen en Anouk Vetter, één punt meer dan Phanos uit Amsterdam. De dames van Prins Hendrik uit Vught werden vijfde, net als de heren.

Erik Cadée baalt
Bij de heren was er minder Brabantse glorie. Het enige Brabantse team bij de heren was Prins Hendrik uit Vught. Het team, met onder andere Erik Cadée uit Den Bosch, werd vijfde en moet dus ook aan de bak in een play-offwedstrijd om volgend jaar mee te doen aan het NK.

Erik Cadée kwam om een goede afstand te werpen met zijn discus. “Ik pers er uiteindelijk nog ruim 61 meter uit, maar erg lekker ging het niet. Ik heb in het voorjaar vaak een gruwelijke energiedip, ik weet niet of het hooikoorts is. Maar het moet beter.”

Thuiswedstrijd voor Cadée
Voor Erik Cadée was het écht een thuiswedstrijd: "We hebben hier om de hoek een huis gekocht. Ik ben vijftien jaar lid, dus voor mij is het wel speciaal. Ik baal er van dat ik niet iets moois heb kunnen laten zien.”

Bron en lees meer: omroepbrabant.nl


Mannen en vrouwen Prins Hendrik 5e op NK clubteams 

VUGHT - Zowel de vrouwen als de mannen van Prins Hendrik zijn zaterdagmiddag 5e geworden op het NK clubteams. Op de eigen baan in Vught gingen de mannen van Haag Atletiek en de vrouwen van AV Sprint uit Breda er met goud vandoor.

Topatleten naar NK clubteams bij Prins Hendrik in Vught

Bij de mannen van Prins Hendrik was er een zege voor discuswerper Erik Cadée. Met een afstand van 61,57 meter was hij de beste discuswerper. 

Bron en lees meer: BD.NL


FBK Games teleurstellend voor Cadée 


Erik Cadée heeft zich zondag niet kunnen mengen in de strijd om de medailles tijdens de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo. De Bossche discuswerper kreeg drie afgekeurde pogingen op zijn naam. "Een grote teleurstelling", blikt de atleet van het Vughtse Prins Hendrik terug. "Nu heb ik twee weken de tijd om de timing en explosiviteit weer in orde te krijgen. Daarna wil ik vlammen tijdens het NK voor teams in Vught."

 

Bron en lees meer: Omroepbrabant.nl


Shanghai 

Cadée valt tegen

Erik Cadée moet de discus de komende tijd naar minimaal 65 meter werpen om kwalificatie voor de WK af te dwingen. In april in La Jolla kwam hij al in de buurt van de limiet met 64,45. In Shanghai lukte het niet. Hij kwam slechts bij één poging verder dan 60 meter. Zijn beste worp van 61,25 meter leverde hem de achtste plaats op. De Polen heersten. Piotr Malachowski won met 64,65 meter, net voor zijn landgenoot Robert Urbanek met 64,47.

Bron: Nos.nl
Bron: shanghai.diamondleague.com


Wereldkampioene Ohuruogu naar Hengelo

HENGELO – Olympisch medaillewinnares Christine Ohuruogu doet zondag 24 mei mee aan de 400 meter tijdens de FBK Games in Hengelo. De Britse won goud op de Spelen in Peking en pakte in Londen het zilver. Bovendien is ze de huidige wereldkampioene op de langste sprintafstand.

Deelnemerslijst

Andere opvallende namen van atleten die in Hengelo in actie komen zijn Jennifer Meadows (1000 meter), juniorenkampioene Jip Vastenburg (3000 meter) en polsstokhoogspringster Fabiana Murer. Bij de mannen vallen de namen van Johan Cronje (1500 meter), Eelco Sintnicolaas (110 meter horden) en Piotr Malachowski en Erik Cadée (discus) op.

Bron en lees meer: tubantia.nl


Erik Cadée: ‘Ik moet weer leren om hard te werpen’

Erik Cadée liep in Lisse onverwacht tegen een nederlaag aan. Met een afstand van 58m47 werd hij tweede. De winst ging naar Stephan Dekker.

Na afloop sprak Cadée over zijn wedstrijd, trainingen en de VS waar hij verder aan zijn techniek heeft gewerkt

Bron: Losseveter.nl


Cadée zoekende in Lisse

Erik Cadée is zoekende. Dat bleek uit zijn optreden in Lisse, maar naar zijn zeggen ook uit de drie wedstrijden die hij in de VS heeft gedaan. Hij begon er met 63,89, wierp in de tweede wedstrijd 64,45, maar sloot vorige week af met een 57,11. In Lisse liep hij tegen een zeldzame nederlaag aan: zelf bleef Cadée steken op 58,22; Stephan Dekker won het onderdeel met 58,47. Een niet optimale wind, jetlag en een gebrek aan explosiviteit vormden de oorzaak voor het falen bij zijn eerste wedstrijd in Nederland.

‘Ik besloot om in april naar de VS te gaan omdat ik me daar gezien de omstandigheden, vaak makkelijker kan kwalificeren voor het grote toernooi dan in Nederland of bij de Diamond League-meetings’, aldus Cadée. Dat doel bereikte hij dus niet – evenmin trouwens als Rutger Smith, die om die reden de FBK Games aan zich voorbij zal laten gaan en nog wat wedstrijden in Amerika doet.

Het gaat de 31-jarige atleet uit Vught te ver om zijn kwakkelende optredens terug te voeren op de breuk met coach Gert Damkat. ‘Die beslissing hebben we na de vorige zomer al genomen. Onze persoonlijkheden verschillen teveel. Ik wil door tot de Spelen van Rio, maar dan wel op mijn manier en zonder dat ik me over twee jaar moet verwijten dat ik deze stap niet heb durven nemen. Ik zie bovendien geen andere trainer, ook niet in het buitenland, die me zou kunnen of willen begeleiden. Daarom ben ik nu mijn eigen coach, met de Estlandse biomechanicus Aadu Krevald als adviseur op de achtergrond. ‘Het is niet ideaal, maar ik voel me prettiger dan in de afgelopen jaren’, aldus Cadée.

Bron en lees meer: Atletiekweek.nl


Nederlandse topatleten present bij openingswedstrijd baanseizoen (Lotto Baancircuit)

06 mei 2015

Ter Specke Bokaal in Lisse startschot voor atletiekzomer 2015

Op zaterdag 9 mei 2015 start in Lisse met de 33e editie van de Ter Specke Bokaal alweer de 19e jaargang van het Lotto Baancircuit. Dit circuit vormt sinds 1997 de ruggengraat van de zomerse (inter)nationale wedstrijdkalender in Nederland. Het zijn kwalitatief hoogwaardige wedstrijden waarop de Nederlandse top en subtop een platform wordt geboden om te excelleren. Mede door het aantrekken van internationale tegenstand kan optimaal worden gepresteerd en limieten worden behaald voor grote internationale zomertoernooien. Voor talenten is het Lotto Baancircuit een eerste stap op weg naar een internationaal podium. Tegelijkertijd worden de Lotto Baancircuitwedstrijden voor publiek en media zo attractief mogelijk gemaakt.

De wedstrijd in Lisse wordt op de loopdisciplines gekenmerkt door sprintafstanden als 150 en 300 meter en op de middellange afstand de 1000 meter. Deze wedstrijden leiden tot confrontaties tussen lopers van verschillende specialismen. Zo lopen sprinters van de 100 en 200 meter in Lisse op de 300 meter tegen 400 meterlopers, en kruisen 800 meter lopers de degens met 1500 meter lopers op de 1000 meter. Er zijn echter ook traditionele onderdelen als de 110/100 meter horden en 400 meter horden, en de 4x100 meter estafette. Deze looponderdelen worden aangevuld met springdisciplines ver- en (polsstok)hoogspringen en werpnummers kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en kogelslingeren.

Werpen

Erik Cadée kwam onlangs in California USA met de discus tot 64,45 meter. Daarmee kwam hij in de buurt van de WK-limiet van 65 meter. Denzel Comenentia, vorig jaar goed voor een zilveren medaille bij de WK Junioren gaat kogelstoten en kogelslingeren.

Bron en lees meer: Atletiekunie.nl


Discuswerper Cadée nadert WK-limiet

Discuswerper Erik Cadée heeft tjidens atletiekwedstrijden in het Amerikaanse La Jolla bijna de limiet gehaald voor de WK deze zomer in Peking. De atleet uit Den Bosch wierp een afstand van 64,45 meter. De eis is 65,00 meter. 

Bron: NOS.NL
 


Smith en Cadée in actie in Californië, USA

Ondertussen is Erik Cadée neergestreken op trainingskamp aan de Westkust, in Californië. Samen met Rutger Smith is hij donderdag gestart met een reeks van discuswerpwedstrijden aldaar. De eerste was in Chula Vista. Cadée kwam tot 63,89m: "Alles geldig maar nog niet met volle overtuiging. Zaterdag mogen we weer los!". Smith kwam na twee jaar herstel van zijn afgescheurde en geopereerde achillespees voor het eerst weer in actie, met 62,10m als verste worp: "Mijn lichaam voelde wat minder vandaag. Stijf. Komt goed!" Zaterdag is hun tweede wedstrijd, in La Jolla.

Bron: Atletiekunie.nl


Cadée in actie in Californië, USA

Bron: Globalthrowing.com


Training camp is fun

Here are some pictures and film clips of all kinds of throwers from our group and others here at the center. GT Group of Leif, Tim, Daniel, Heidi and Simon are here of course.Then the GBR throwers are here with Shaun and Andy Neal along with Dave Parker and Peter Stanley that are in charge of GBR throwing.When you look around the throwing field you see Thorkildsen throwing the javelin,Majewski and Kovacs throwing the shot or Erik Cadée and Malachowski slamming the discus. Ziolkowski is on the other side throwing the hammer. Tia Brooks throwing shot, all the Brazilians are around throwing in every corner and Lis Podominick throws discus.The legendary Mac Wilkins and Art Venegas coaching the American throwers etc. And of course the bird looking over everything on top of the throwing cage.The sun is shining, and the only problem here in the beginning has been that Heidi got a little sick and Leif is dealing with a groin pain.We keep on going with a smile on our face as it is always fun and inspiring to be here.

 

Erik Cadée kiest eigen weg: ‘Ik coach mezelf nu’13 maart 2015

Erik Cadée opende gister zijn seizoen in Leiria bij de EC Winter Throwing. ‘De wedstrijd ging vandaag niet goed. Ik heb veel indoor getraind en mistte eigenlijk de training buiten.’ We spraken Cadée na afloop die tegenwoordig zijn schema’s zelf maakt en zichzelf coacht.

Bron en lees meer: Losseveter.nl


 

Erik Cadée achtste in Leiria

14 maart 2015

Erik Cadée eindigde zaterdag bij de EC wintethrowing als achtste. Hij wierp de discus 62,30 meter weg. De Est martin Kupper won het onderdeel met 66,67 meter. ‘Erg wisselvallig, nu weer een flink trainingsblok’, zo meldde hij op Twitter. Cadée gaat in april in de VS trainen.

Bron: Aletiekweek.nl


 

Erik Cadée opent seizoen bij EC Winterthrowing in Leiria

13 maart 2015

Erik Cadée opent dit weekend zijn seizoen bij de EC Winterthrowing in het Portugese Leiria. Cadée die onlangs 10 dagen in Montenegro Gordon trainde met Maarten Persoon, is morgen 1 van de favorieten voor de winst. Vorig jaar werd de EC Winterthrowing eveneens in Leiria gehouden. Toen werd Cadée tweede met een afstand van 63m56. De discuswerper kwalificeerde zich met die afstand voor het EK in Zürich.

Bron en lees meer: Losseveter.nl